This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • TI Thinks Resolved

DRV10987EVM: GUI parameter file

Part Number: DRV10987EVM

Hi,

May I know where can download DRV10987 EVM GUI parameter file?

Thanks.

Regards,

Eric

  • Hi,

    Now Motor use Runtian ZWL12_22_2.5A.

    BTW I also got some error message as below then how can I solve the issue?

    Thanks.

    Regards,

    Eric

  • In reply to Eric Chen4:

    Hey Eric,

    Please refer to the DRV10987EVM User's Guide: http://www.tij.co.jp/jp/lit/ug/slou476/slou476.pdf

    Specifically, max sure the DRV10987 is powered to the appropriate VCC and there is a voltage on the speed pin (by turning the potentiometer clockwise if you have the EVM). Make sure the USB2ANY is correctly connected to the device and open the DRV109xx Software (download is on the Tools and Software tab of the DRV10987 product folder) and select the DRV10987. Usually, the error you see is because the USB2ANY is not connect to the device correctly or the device is asleep since there's no voltage on the speed pin.

    Section 5: Out of the Box Quick Start Guide in the user's guide has more information.

    Best,

    -Cole

  • In reply to Cole Macias:

    Hi Cole,

    Thanks your information.

    Would you kindly help to check if cna use "Runtian_ZWL12_22_2p5A.csv" to DRV1987 EVM?

    BTW, we use WIN10 OS and still got the same error message and will find other OS to check again.

    Thanks.

    Regards,

    Eric

  • In reply to Eric Chen4:

    Hey Eric,

    TI has stopped providing the Runtian configure .csv file, please refer to this E2E post for more details including how to get the motor spinning. In summary, we used to offer a motor with the EVM. However, TI no longer offers the motor in the EVM which removes the need for the file.

    Please refer to the user's guide as mentioned before to get the EVM operational and then refer to the DRV10987 Tuning Guide to tune the motor.

    Does this error occur every time you start up the EVM GUI? Or are you able to get the the Enable Configure button on the GUI to turn green and then you get the error some time (i.e. seconds) later?

    Note that the GUI and LabView 2014 run time engine is compatible with Windows 10 and should not contribute to the error.

    Best,

    -Cole

  • In reply to Cole Macias:

    Hi Cole,

    Yes, I still got the same error message every time when start up GUI and I also uninstall GUI then re-install again but still got the same message as below.

    Would you have other better suggestion for our check again?

    Thanks.

    Regards,

    Eric

  • In reply to Eric Chen4:

    Hey Eric,

    After trying to recreate the problem a few different ways on the bench, can you confirm that the USB2ANY Firmware is of 2.7.0.0? You should have gotten an error to update the firmware upon opening the GUI but the firmware could have been updated to the incorrect version.

    You can check by using the USB2ANY Firmware Loader.exe or USB2ANY Explorer.exe found by default in C:\Program Files (x86)\TI USB2ANY SDK\bin.

    Another thing you can check is the markings on the IC and make sure it says DRV10987.

    Also, can you provide a screenshot of the entire GUI window along with the error?

    Thanks,
    -Cole
  • In reply to Cole Macias:

    Hi Cole,

    The below is our USB2ANY firmware version for your check again. It seem V2.7.0.0 version.

    BTW, the below is full screen error message inculde GUI for your check again and now use OS is WIN10.

    Regards,

    Eric

  • In reply to Eric Chen4:

    Hello Eric,

    I have the same problem OS is WIN10 64-bit. I have the same error messages if I want to write parameters to the DRV10987 EEPROM.

    I have a error message if I start the GUI:

    Do you have the same message?

    Regards,

    Ulf

  • In reply to Ulf Herder:

    Hi Ulf:

    No, this should need to install "LVRTE2014f2std.exe" file from http://www.ni.com/download/labview-run-time-engine-2014/4887/en/ 

  • In reply to Eric Chen4:

    Hi Eric,

    I had installed the "LVRTE2014f2std.exe" and also I rebooted the PC before using the GUI.

    I have looked with my scope on the I²C clock and data line everything seem to be normal.

    Regards,

    Ulf

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.