This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • TI Thinks Resolved

TMDSCM572X: Camera module issue

Part Number: TMDSCM572X

Hi, 

The Ti AM5728 EVM camera module sometimes is detected:

/ # ls /dev/video*
/dev/video0 /dev/video1 /dev/video10
/ #

and sometimes not:

/ # ls /dev/video*
/dev/video0  /dev/video10
/ #

In fact we asked if it was a hardware or software problem. In one of this case what is the solution ?

Also I'm informing you that the items are new (about 5 days).

Best regards,

  • Hi,

    Which Linux version are you using? Which EVM board?

     

    Best Regards
    Biser
  • In reply to Biser Gatchev-XID:

    EVM: Ti AM5728 EVM (From Texas Instrument)
    Kernel: 4.1.18
  • In reply to Biser Gatchev-XID:

    Hi,

    Please do share the dmesg for both the cases to see what is happening.

    Thanks and Regards,

    Dwarakesh R.

    PathPartner Technology

  • In reply to Dwarakesh R:

    This SDK is quite old. Please try with the latest one: software-dl.ti.com/.../index_FDS.html

     

    Best Regards
    Biser
  • In reply to Biser Gatchev-XID:

    Hello Biser,

    I tried with the latest one and i have always the same issue with  the Ti AM5728 EVM camera module.

    BR :)
    Faiez

  • In reply to Faiez:

    I have notified the software team. They will respond here.

     

    Best Regards
    Biser
  • In reply to Dwarakesh R:

    Hello Dwarakesh,

    For this issue, i want to know the linux command to do that (dmesg).
    Thank you,

    BR :)
    Faiez

  • In reply to Dwarakesh R:

    Hello Dwarakesh,

    EVM: Ti 5728 evm
    Kernel: 4.4.41

    The Ti AM5728 evm camera module is not detected with the latest kernel:

    root@am57xx-evm:~# ls /dev/video*

    /dev/video0 /dev/video10 /dev/video11
    root@am57xx-evm:~#

    I tried to do the "dmesg" command and i have this result. (The result is given by the attachment file .txt)
    Thank you,

    2086.dmesg.txt

    BR :)
    Faiez

  • In reply to Faiez:

    Hi Faiez,

    Send dmesg log, when you don't see video1 and when you see video1. Hope you are connecting Camera module in the slot provided "Camera Board Connection". I dont have the Camera Module with my AM572x and hence asking for both the logs to help out to see if any error. Also the output of below command in both the cases.
    # v4l2-ctl --list-devices

    Thanks and Regards,

    Dwarakesh R.

    PathPartner Technology

  • In reply to Dwarakesh R:

    I suggest two things - to check if the camera board is mounted properly on the EVM. Second, to migrate to latest PLSDK. Older driver had race condition related bug because of which the camera module wasn't getting detected always. 

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.