• Resolved

TAS2563: PPC3 error message, a different version of EVM

Expert 1230 points

Replies: 20

Views: 517

Part Number: TAS2563

Hello,

Our customer has just purchased TAS2563EVM (sleu120a with slau800) and ran PPC3.

But attached error message is popped up.

Should we re-order a different version EVM?

Regards,

Mochizuki

  • Hi Mochizuki-san,

    They should be able to connect the EVM with PPC3 anyways.

    Click on OK button from the Warning message, and then click the "Connect" button at the bottom left corner.
    This warning might prevent System Checks to complete successfully, but customer should be able to enter "Tuning and Audio Processing" or "Test and Measurement" to initialize the device.

    Best regards,
    -Ivan Salazar
    Applications Engineer - Low Power Audio & Actuators

  • In reply to Ivan Salazar:

    Hello Ivan-san,

    We have ignored ID warning message and successfully complete "System checks" function.

    Then proceed to "Tuning tab", PPC3 is not finish "Loading-Tuning Mode" as captured image.

    "Device control tab" also cannot finish Initializing.

    Do you see any operation issue to start Tuning task?

    Regards,

    Mochizuki

  • In reply to Mochi:

    Mochizuki-san,

    The "initializing" stuck symptom is often related to a bad/missing Matlab Compiler Runtime installation.
    Can you verify if this is installed in your system?
    If not, can you download and install it and try again with PPC3?

    Best regards,
    -Ivan Salazar
    Applications Engineer - Low Power Audio & Actuators

  • In reply to Ivan Salazar:

    Hello Ivan-san,

    I have got customer's EVM in my hand.

    Matlab runtime is installed at C:\Program Files\MATLAB\MATLAB Runtime\v96

    On PPC3MB jumpers setting are VCC-I2C=3.3V, VCC-I2S=3.3V, IOVdd=1.8V

    On TAS2563EVM removed J1,J4 and J5

     

    1.PPC3 GUI is successfully connected and completed System check with "different version error massage".

    Should we re-write "Flash ROM" code or something on the EVM?

     

    2. Then move to characterization panel, there is nothing Button to proceed characterization test.

    How can we start characterization?

     

    3. Move to Device control panel, "Initializing" status is not finish forever.

     

    4. Restart PPC GUI and push Tuning and Audio Processing button, again "Loading Tuning mode" status is not finished.

    Those are same situation at our customer and my PC.

    Is there any missing environment on our Win10 PCs?

     

    Lastly, where can we get TAS2563 speaker tuning tutorial video or manual?

    Regards,

    Mochizuki

  • In reply to Mochi:

    Hi Mochizuki,

    Thanks for reaching out to us.

    What is the OS version of your laptop? Win7 or Win10? 32bit or 64bit? According to your description of the issues, maybe there's something wrong with your PPC3 GUI or compatibility issue with the laptop OS. Could you please try a different version of PPC3 GUI as below. I am working with this version and everything is normal. Thanks.

    Best regards

    Peter

  • In reply to Mochi:

    Hi Mochizuki,

    Thanks for reaching out to us.

    What is the OS version of your laptop? Win7 or Win10? 32bit or 64bit? According to your description of the issues, maybe there's something wrong with your PPC3 GUI or compatibility issue with the laptop OS. Could you please try a different version of PPC3 GUI as below. I am working with this version and everything is normal. Thanks.

    Best regards

    Peter

  • In reply to Mochi:

    Hi Mochizuki,

    Thanks for reaching out to us.

    What is the OS version of your laptop? Win7 or Win10? 32bit or 64bit? According to your description of the issues, maybe there's something wrong with your PPC3 GUI or compatibility issue with the laptop OS. Could you please try a different version of PPC3 GUI as below. I am working with this version and everything is normal. Thanks.

    Best regards

    Peter

  • In reply to Mochi:

    Hi Mochizuki,

    Thanks for reaching out to us.

    What is the OS version of your laptop? Win7 or Win10? 32bit or 64bit? According to your description of the issues, maybe there's something wrong with your PPC3 GUI or compatibility issue with the laptop OS. Could you please try a different version of PPC3 GUI as below. I am working with this version and everything is normal. Thanks.

    Best regards

    Peter

  • In reply to Peter Wu5:

    Hi Peter,

    My PC OS version is Windows 10 pro 64bit, version 1803, build 17134.950 

    But my PPC3 version is not v3.13 like you, It is v3.1.5.

    I am curious, there is no TAS2563 device name at PPC front page.

    Should I re-install to v3.1.3 PPC GUI?  Where can I download previous version GUI?

    Regards,

    Mochizuki

  • In reply to Mochi:

    Hi Mochizuki,

    Could you please try below link to see if you have access to the latest TAS2563 EVM GUI? Also there's some guidance tutorial of TAS2563 PPC3 GUI on this web page for your reference. Thanks.

    https://www.ti.com/securesoftware/docs/securesoftwarehome.tsp;jsessionid=8FE4DC8CFF564DE9D4E47F9F77C3966E.tiapp-prod-4-node9

    Besides, we don't have specific tuning guide for TAS2563 but have that for TAS2557, the tuning could be similar since they are both smart amp devices with DSP integrated but have different output power capability due to the maximum boost voltage difference, so another two application notes regarding the EVM and tuning for your reference as below: 

    http://www.ti.com/lit/ug/slau800/slau800.pdf

    http://www.ti.com/lit/an/slaa751/slaa751.pdf

    Best regards,

    Peter