This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • TI Thinks Resolved

DLPDLCR2000EVM: Screen Jitter / Glitch on Output of DLP Lightcrafter 2000

Prodigy 130 points

Replies: 2

Views: 331

Part Number: DLPDLCR2000EVM

I've connected my Raspberry Pi (tried with 3b and Zero W) to the LightCrafter 2000 EVM. I got almost everything to work, the RPI video output shows up.

But my output is jittery, shifted and glitches. Content is visible, but constantly horizontally shifting. (moving the mouse does also seem to change the shift a bit)

What can I do to prevent this glitching? Is it due to the DPI settings of my Pi?

Stragely it totally works for this guy:

I did everything he did.

  • Hello Sinan,

    The Jittery image you are seeing is default splash screen or the Pi's output ? If splash screen seems fine then it might be the DPI settings.
    Check your image size and frame rate. DLP2010 supports 640x360 : www.ti.com/.../dlp2000 .
    Share your screen shots for better understanding what goes wrong.

    Thanks,
    Navneet
  • In reply to Navneet Singh:

    Hi Sinan,

    I too followed the same instructions and had the same issue as you - sideways glitching UI. In my case I connected the ground (GND) pin from the DLPDLCR2000EVM to pin 6 (GND) on the RPi3 which solved the issue.

    I hope that helps.

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.