• Not Answered

android booting error

Hi,

I am trying to port ICS on SITARA. I did the required changes in kernel. But while booting from SD card its not going after some point.

Can anybody explain me why its not going further after one point?

Below is the log:

U-Boot 2010.06 (Jan 31 2012 - 18:35:27)

DRAM: 2 GiB
Using default environment

Hit any key to stop autoboot: 0
mmc1 is available
reading u-boot.bin

180416 bytes read
## Starting application at 0x80800000 ...


U-Boot 2010.06 (Jan 31 2012 - 18:35:58)

TI8168-GP rev 1.1

ARM clk: 987MHz
DDR clk: 398MHz

I2C: ready
DRAM: 2 GiB
NAND: HW ECC Hamming Code selected
No NAND device found!!!
0 MiB
*** Warning - bad CRC or NAND, using default environment

:,;;:;:;;;;;;;;r;;:,;;:;:;;;;;;;;:,;;:;:;;;;;;;;:,;;:;:;;;;;;;;:;;;;;;;;:,;;:;:
;,;:::;;;;r;;;rssiSiS552X5252525259GX2X9hX9X9XX2325S55252i5:,;;:;:;;;;;;;;:,;;:
;:;;;;;;;rrssSsS52S22h52299GGAAMHMM#BBH#B#HMM#HMBA&&XX2255S2S5Si:,;;:;:;;;;;;;;
;:;;r;;rsrrriiXS5S329&A&MH#BMB#A&9XXA252GXiSXX39AAMMMBB&G22S5i2SSiiiisi:,;;:;:;
;;;;;r;rr2iisiih393HB#B#AA99i22irrrX3X52AGsisss2Xii2299HBMA&X2S5S5iSiisSsi:,;;:
r:r;rrsrsihXSi2&##MHB&Ahh3AGHGA9G9h&#H##@@@##MAMMXXX9SSS29&&HGGX2i5iisiiisisi:,
;;rrrrsSiiiA&ABH&A9GAGhAhBAMHA9HM@@@@@@@@@@@@@@@@@@@HHhAh2S2SX9&Gh22SSiisiiisii
r:rrssisiS2XM##&h3AGAX&3GG3Ssr5H@M#HM2; ;2X&&&MHMB###GBB#B&XXSSs529XX55iSsisisi
r;rsrisSi2XHAhX99A3XXG&&XS;:,rH#HGhAS @@@@3rs2XBM@@A552&&AHA2XiisSS252SSsisSs
r;issi5S22&&3iSSX292&hXsr;;:;h@&G339&S9@@@@2@MA&9&HB##Xris29ABMAAX2ir;rsSi5iss5
rrsSi2XhG&9GXh399&X99i;;;;;;r#H&293H9X#@@@@@@@B&9GhAH@XrrsrsiXABHB&HG2rr;rrSiSi
;:rsisS599&AA9XG&3A35r;:::;,;BMh&&2iX5A@@@@@@@&392X5GB2;;;r;iSX393A##A&Xi:::rsi
;:rss552222X553&XHMhir;;::,:,h#HhGSXhG3#@@@@#AXXS2XAHA;::;;;;ss55XShBA3239r:,;;
r;ii2S5SSi2i53hirsh2srr::,,,,;MMXX359&Ah3h&Si59SX99A#i:,::::;;sri2,.2r;:SGAr;,:
;:;rrrrssiriXGSi::shs;;;,,,:,,rBBA9h5s5h5iS5isi2SAHB5:,,,:::;rrs5&SrisSX5Srrr:,
;,r;;;;rsriSSrrrr;;5Xrr;;,:,,.,;9AA2SsisS5323XXXG9&i:.,,::;;r;;;srrrrrr;;:;::::
:,;r;r;rrissrrr;:;::;s;;;;,:,,..,r293h222hXXAAGGGX;:,,,:,:,::;:;::,:,,,,...,,,,
;,;;;;rrrrrrrrirr;,.,,:::::::,,,,.,;SX&ABAB2hhXir:,,.,,.,,:,,,,..,,,..,..,,,..:
:.:;:;;;:;;;;r;rrs;:.. ,,:::::,:,:,,.::rrsrr;;,,.......,..,....,,,,,,,...,.,,:,
:.:::,::::::;;r;rrr;:.......,.,.,,:::,,...............,,::.,,,,:,::,,:,:,,,:,;:
,.::,:,,,,,;;;;;;;;r;;::,..............................;;;:;::::,:::::::,:,:,,,
: ,,:,,,,,,,,,,,,,:;rrr;;:;,,,,,,,::,.,.:.,.,;s,:;;;;:;:;;;;;::::,:::,:::,:,:,:
,.,,,,,,,...,,.,,....................................:,............:,,,:,:,,,,,

Net: <ethaddr> not set. Reading from E-fuse
Detected MACID:90:d7:eb:89:a:e1
Ethernet PHY: GENERIC @ 0x01
DaVinci EMAC
Hit any key to stop autoboot: 3 2 1 0
mmc1 is available
reading boot.scr

353 bytes read
Running bootscript from MMC/SD to set the ENV...
## Executing script at 80900000
mmc1 is available
reading uImage

2763996 bytes read
## Booting kernel from Legacy Image at 81000000 ...
Image Name: Linux-3.0.1-g000d4b0-dirty
Image Type: ARM Linux Kernel Image (uncompressed)
Data Size: 2763932 Bytes = 2.6 MiB
Load Address: 80008000
Entry Point: 80008000
Verifying Checksum ... OK
Loading Kernel Image ... OK
OK

Starting kernel ...

Uncompressing Linux... done, booting the kernel.

After this point it is stucked. 
So please guide me what is wrong?

Thanks,
Ashwinee

8 Replies

  • Hi Ashwinee,

                 Could you please check if you are setting the "console" parameter in your boot arguments properly?

    How does your bootargs look?

    Regards,

    Aditya

  • In reply to Aditya Nellutla:

    Hi Ashwinee,

    Add "earlyprintk" to your bootargs as well as in kernel configuration, so that you can see the boot prints.

    If above option is not enabled, we have to wait for some time to get the boot prompt provided bootargs are correct.

    Look at this portion of the user guide to get more details on bootargs

    http://processors.wiki.ti.com/index.php/TI81XX_PSP_U-Boot#U-Boot_SD_.28Secured_Digital_card.29_Support

    Regards

    AnilKumar

    Please mark this Forum post as answered via the Verify Answer button below if it helps answer your question.  Thanks!

  • In reply to Aditya Nellutla:

    Hi,

    I am writing the script to make boot.scr. In the starting I just want to check that kernel is booting or not. So I am not adding rootfs related things.

    The Boot.script is:

    setenv bootargs 'console=ttyO2,115200n8 androidboot.console=ttyO2 mem=1G earlyprintk vram=32M noinitrd init=/init ip=off'
    setenv bootcmd 'mmc init;fatload mmc 0 0x81000000 uImage;bootm 0x81000000'
    boot
    And I gave the below command to create boot.scr-
    mkimage -A arm -O linux -T script -C none -a 0 -e 0 -n 'Boot Script' -d Boot.script boot.scr

    Thanks,
    Ashwinee
  • In reply to Ashwinee Dhakate:

    Hi Ashwinee,

    why are you passing "mem=1G" in bootargs? can you try with mem=256M

    Make sure that earlyprintk is enabled in kernel configuration, so that you will get some prints.

    Regards

    AnilKumar

    Please mark this Forum post as answered via the Verify Answer button below if it helps answer your question.  Thanks!

  • In reply to Ashwinee Dhakate:

    Ashwinee,

      As pointed out in the earlier post you may have to set "console" parameter as appropriate. Can you please try setting console=ttyO2 and check if that helps.

    Regards,
    Aditya

     

  • In reply to Anil:

    Hi,

    The boot arguments I have provided are:

    setenv bootargs 'console=ttyO2,115200n8 androidboot.console=ttyO2 mem=512M earlyprintk vram=32M ip=off'
    setenv bootcmd 'mmc init;fatload mmc 0 0x81000000 uImage;bootm 0x81000000'
    boot
    After that the log I am getting is:
    U-Boot 2010.06 (Mar 27 2012 - 10:12:23)

    DRAM: 2 GiB
    mmc1 is available
    reading u-boot.bin


    U-Boot 2010.06 (Mar 27 2012 - 10:12:50)

    TI8168-GP rev 1.1

    ARM clk: 987MHz
    DDR clk: 398MHz

    I2C: ready
    DRAM: 2 GiB
    or NAND, using default environment

    :,;;:;:;;;;;;;;r;;:,;;:;:;;;;;;;;:,;;:;:;;;;;;;;:,;;:;:;;;;;;;;:;;;;;;;;:,;;:;:
    ;,;:::;;;;r;;;rssiSiS552X5252525259GX2X9hX9X9XX2325S55252i5:,;;:;:;;;;;;;;:,;;:
    ;:;;;;;;;rrssSsS52S22hiXS5S329&A&MH#BMB#A&9XXA252GXiSXX39AAMMMBB&G22S5i2SSiiiisi:,;;:;:;
    ;;;;;r;rr2iisiih393HB#B#AA99i22irrrX3X52AGsisss2Xii2299HBMA&rrrrsSiiiA&ABH&A9GAGhAhBAMHA9HM@@@@@@@@@@@@@@@@@@@HHhAh2S2SX9&Gh22SSiisiiisii
    r:rrssisiS2XM##&h3AGAX&3GG3Ssr5H@M#HM2; ;2X&&&MHMB###GBB#B&XXSSs529XX55iSsisisi
    r;rsrisSi2XHAhX99A3XXG&&XS;:,rH#HGhAS @@@@3rs2XBM@@A552&&AHA2XiisSS252;;;;;;r#H&293H9X#@@@@@@@B&9GhAH@XrrsrsiXABHB&HG2rr;rrSiSi
    ;:rsisS599&AA9XG&3A35r;:::;,;BMh&&2iX5A@@@@@@@&392X5GB2;;;r;iSX393A##A&Xi:::rsi
    ;:rss552222X553&XHMhir;;::,:,h#HhGSXhG3#@@@@#AXXS2XAHA;::;;;;ss55XShBA3239r:,;;
    r;ii2S5SSi2:;::::
    :,;r;r;rrissrrr;:;::;s;;;;,:,,..,r293h222hXXAAGGGX;:,,,:,:,::;:;::,:,,,,...,,,,
    ;,;;;;rrrrrrrrirr;,.,,:::::::,,,,.,;SX&ABAB2hhXir:,,.,,.,,:,,,,..,,,..,..,,,..:
    :.:;:;;;:;;;;r;rrs;:.. ,,:::::,:,:,,.::rrsrr;;,,.......,..,...;;;;;;;r;;::,..............................;;;:;::::,:::::::,:,:,,,
    : ,,:,,,,,,,,,,,,,:;rrr;;:;,,,,,,,::,.,.:.,.,;s,:;;
    Net: <ethaddr> not set. Reading from E-fuse
    Detected MACID:90:d7:eb:89:a:e1
    Ethernet PHY: GENERIC @ 0x01
    DaVinci EMAC
    Hit any key to stop autoboot: 3  1  0
    mmc1 is available
    reading boot.scr

    402 bytes read
    0900000
    reading uImage
    mmc1 is available
    reading boot.scr

    402 bytes read
    reading uImage

    2757308 bytes read
    MMC/SD to set the ENV...
    ## Executing script at 80900000
    reading ev/mmcblk0p2 *****
    mmc1 is available
    reading boot.scr

    402 bytes read
    0900000
    reading uImage
    mmc1 is available
    reading boot.scr

    402 bytes read
    reading uImage
    mmc1 is available
    reading ting script at 80900000
    reading uImage

    Thanks,
    Ashwinee
  • In reply to Ashwinee Dhakate:

    Hi Ashwinee,

    1. Provide the complete log after power-up, till the hang/crash (attach as separate file)

    2. print all the environment variables, this can be get from u-boot prompt (attach as separate file)

    # print

    3. Make sure that earlyprintk is enabled in kernel configuration

    Regards

    AnilKumar

    Please mark this Forum post as answered via the Verify Answer button below if it helps answer your question.  Thanks!

  • In reply to Anil:

    Hi Anil,

        I am able to get the kernel log but after sometime it is giving error.  Following is the log I am getting :

    U-Boot 2010.06 (Mar 27 2012 - 10:12:23)

    DRAM: 2 GiB

    Using default environment

    Hit any key to stop autoboot: 0

    mmc1 is available

    reading u-boot.bin

    180200 bytes read

    ## Starting application at 0x80800000 ..

    U-Boot 2010.06 (Mar 27 2012 - 10:12:50)

    TI8168-GP rev 1.1

    ARM clk: 987MHz

    DDR clk: 398MHz

    I2C: ready

    DRAM: 2 GiB

    NAND: HW ECC Hamming Code selected

    No NAND device found!!!

    0 MiB

    *** Warning - bad CRC or NAND, using default environment

    :,;;:;:;;;;;;;;r;;:,;;:;:;;;;;;;;:,;;:;:;;;;;;;;:,;;:;:;;;;;;;;:;;;;;;;;:,;;:;:

    ;,;:::;;;;r;;;rssiSiS552X5252525259GX2X9hX9X9XX2325S55252i5:,;;:;:;;;;;;;;:,;;:

    ;:;;;;;;;rrssSsS52S22h52299GGAAMHMM#BBH#B#HMM#HMBA&&XX2255S2S5Si:,;;:;:;;;;;;;;

    ;:;;r;;rsrrriiXS5S329&A&MH#BMB#A&9XXA252GXiSXX39AAMMMBB&G22S5i2SSiiiisi:,;;:;:;

    ;;;;;r;rr2iisiih393HB#B#AA99i22irrrX3X52AGsisss2Xii2299HBMA&X2S5S5iSiisSsi:,;;:

    r:r;rrsrsihXSi2&##MHB&Ahh3AGHGA9G9h&#H##@@@##MAMMXXX9SSS29&&HGGX2i5iisiiisisi:,

    ;;rrrrsSiiiA&ABH&A9GAGhAhBAMHA9HM@@@@@@@@@@@@@@@@@@@HHhAh2S2SX9&Gh22SSiisiiisii

    r:rrssisiS2XM##&h3AGAX&3GG3Ssr5H@M#HM2; ;2X&&&MHMB###GBB#B&XXSSs529XX55iSsisisi

    r;rsrisSi2XHAhX99A3XXG&&XS;:,rH#HGhAS @@@@3rs2XBM@@A552&&AHA2XiisSS252SSsisSs

    r;issi5S22&&3iSSX292&hXsr;;:;h@&G339&S9@@@@2@MA&9&HB##Xris29ABMAAX2ir;rsSi5iss5

    rrsSi2XhG&9GXh399&X99i;;;;;;r#H&293H9X#@@@@@@@B&9GhAH@XrrsrsiXABHB&HG2rr;rrSiSi

    ;:rsisS599&AA9XG&3A35r;:::;,;BMh&&2iX5A@@@@@@@&392X5GB2;;;r;iSX393A##A&Xi:::rsi

    ;:rss552222X553&XHMhir;;::,:,h#HhGSXhG3#@@@@#AXXS2XAHA;::;;;;ss55XShBA3239r:,;;

    r;ii2S5SSi2i53hirsh2srr::,,,,;MMXX359&Ah3h&Si59SX99A#i:,::::;;sri2,.2r;:SGAr;,:

    ;:;rrrrssiriXGSi::shs;;;,,,:,,rBBA9h5s5h5iS5isi2SAHB5:,,,:::;rrs5&SrisSX5Srrr:,

    ;,r;;;;rsriSSrrrr;;5Xrr;;,:,,.,;9AA2SsisS5323XXXG9&i:.,,::;;r;;;srrrrrr;;:;::::

    :,;r;r;rrissrrr;:;::;s;;;;,:,,..,r293h222hXXAAGGGX;:,,,:,:,::;:;::,:,,,,...,,,,

    ;,;;;;rrrrrrrrirr;,.,,:::::::,,,,.,;SX&ABAB2hhXir:,,.,,.,,:,,,,..,,,..,..,,,..:

    :.:;:;;;:;;;;r;rrs;:.. ,,:::::,:,:,,.::rrsrr;;,,.......,..,....,,,,,,,...,.,,:,

    :.:::,::::::;;r;rrr;:.......,.,.,,:::,,...............,,::.,,,,:,::,,:,:,,,:,;:

    ,.::,:,,,,,;;;;;;;;r;;::,..............................;;;:;::::,:::::::,:,:,,,

    : ,,:,,,,,,,,,,,,,:;rrr;;:;,,,,,,,::,.,.:.,.,;s,:;;;;:;:;;;;;::::,:::,:::,:,:,:

    ,.,,,,,,,...,,.,,....................................:,............:,,,:,:,,,,,

    Net: <ethaddr> not set. Reading from E-fuse

    Detected MACID:90:d7:eb:89:a:e1

    Ethernet PHY: GENERIC @ 0x01

    DaVinci EMAC

    Hit any key to stop autoboot: 3

    \0x08\0x08\0x08 2

    \0x08\0x08\0x08 1

    \0x08\0x08\0x08 0

    mmc1 is available

    reading boot.scr

    476 bytes read

    Running bootscript from MMC/SD to set the ENV...

    ## Executing script at 80900000

    reading uImage

    2908364 bytes read

    ***** Kernel: /dev/mmcblk0p1/uImage ****

    *

    ***** RootFS: /dev/mmcblk0p2 *****

    ## Booting kernel from Legacy Image at 81000000 ...

    Image Na

    me: Linux-3.0.1-g000d4b0-dirty

    Image Type: ARM Linux Kernel Image (uncompressed)

    Data Size: 2908300 Bytes = 2.8 MiB

    Load Address: 80008000

    Entry Point: 80008000

    Verifying Checksum ...

    OK

    Loading Kernel Image ...

    OK

    OK

    Starting kernel ...

    Uncompressing Linux...

    done, booting the kernel.

    <5>Linux version 3.0.1-g000d4b0-

    dirty (dashwinee@dashwinee) (gcc version 4.4.3 (GCC) ) #7 Fri Apr 6 13:44:40 IST 2012

    CPU: ARMv7 Processor [413fc082] revision 2 (ARMv7), cr=10c53c7f

    CPU: VIPT nonaliasing data cache, VIPT aliasing instruction cache

    Machine: ti8168evm

    <5>Truncating RAM at 90000000-bfffffff to -afffffff (vmalloc region overlap).

    Memory policy: ECC disabled, Data cache writeback

    <6>TI8168 ES1.0 (neon )

    <3>Could not detect SRAM size

    <6>SRAM: Mapped pa 0x20000000 to va 0xf8000000 size: 0x4000

    <7>On node 0 totalpages: 173568

    <7>free_area_init_node: node 0, pgdat c05a3f50, node_mem_map c06f9000

    <7> Normal zone: 1536 pages used for memmap

    <7> Normal zone: 0 pages reserved

    <7> Normal zone: 172032 pages, LIFO batch:31

    <7>pcpu-alloc: s0 r0 d32768 u32768 alloc=1*32768

    <7>pcpu-alloc: [0] 0

    Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 172032

    <5>Kernel command line: mem=166M@0x80000000 mem=768M@0x90000000 console=ttyO2,115200n8 androidboot.console=ttyO2 noinitrd ip=off rw init=/init root=/dev/mmcblk0p2 rootfstype=ext3 rootwait

    <6>PID hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)

    <6>Dentry cache hash table entries: 131072 (order: 7, 524288 bytes)

    <6>Inode-cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)

    <6>Memory: 166MB 512MB = 678MB total

    <5>Memory: 680856k/680856k available, 13416k reserved, 0K highmem

    <5>Virtual kernel memory layout:

    vector : 0xffff0000 - 0xffff1000 ( 4 kB)

    fixmap : 0xfff00000 - 0xfffe0000 ( 896 kB)

    DMA : 0xffc00000 - 0xffe00000 ( 2 MB)

    vmalloc : 0xf0800000 - 0xf8000000 ( 120 MB)

    lowmem : 0xc0000000 - 0xf0000000 ( 768 MB)

    modules : 0xbf000000 - 0xc0000000 ( 16 MB)

    .init : 0xc0008000 - 0xc0037000 ( 188 kB)

    .text : 0xc0037000 - 0xc0566000 (5308 kB)

    .data : 0xc0566000 - 0xc05a6200 ( 257 kB)

    .bss : 0xc05a6224 - 0xc06f8218 (1352 kB)

    <6>SLUB: Genslabs=11, HWalign=64, Order=0-3, MinObjects=0, CPUs=1, Nodes=1

    <6>NR_IRQS:376

    <6>IRQ: Found an INTC at 0xfa200000 (revision 5.0) with 128 interrupts

    <6>Total of 128 interrupts on 1 active controller

    <6>GPMC revision 6.0

    <3>omap_hwmod: timer1: cannot setup_one: MPU initiator hwmod mpu not yet registered

    <3>omap2_system_timer_init: omap_hwmod_setup_one(timer1) failed.

    <2>kernel BUG at arch/arm/mach-omap2/timer-gp.c:142!

    <1>Unable to handle kernel NULL pointer dereference at virtual address 00000000

    <1>pgd = c0004000

    <1>[00000000] *pgd=00000000

    <0>Internal error: Oops: 805 [#1]

    <d>Modules linked in:

    CPU: 0 Not tainted (3.0.1-g000d4b0-dirty #7)

    PC is at __bug+0x20/0x2c

    LR is at console_unlock+0x148/0x1a4

    pc : [<c00469e8>] lr : [<c0069534>] psr: 60000193

    sp : c0567f70 ip : c0567e78 fp : c0567f7c

    r10: 00000000 r9 : 413fc082 r8 : 80004059

    I am not understanding why I am getting this error. Please tell me.

    Thanks,

    Ashwinee