This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • TI Thinks Resolved

RTOS/MSP430F5438A: TI-RTOS for MSP430F5438A - Problems with building driverlibs

Part Number: MSP430F5438A

Tool/software: TI-RTOS

Hello,

I have spend a lot of time trying to get a working TI-RTOS for a MSP430F5438A device. I think I read most of the relevant articles from TI and some forum entries, but I couldn't find a solution. 

My system setting:

CCSV7, TI-RTOS V2.20.00.06

I proceeded the following way (from http://processors.wiki.ti.com/index.php/Creating_TI-RTOS_2.10_Projects_for_Other_MSP430_Devices):

1. Get TI-RTOS for CCS.

2. Edit of tirtos.mak to include my device:

MSP430DEVLIST := MSP430F5529, MSP430F5438A

I also realized, that the path to the compiler was wrong: It was ccsv6 instead of ccsv7

2. CMD-Window:

cd tirtos_msp43x_2_20_00_06

..\xdctools_3_30_04_52\gmake.exe -f tirtos.mak build-ccs-msp430-driverlib

Result that I get:

C:\ti\tirtos_msp43x_2_20_00_06>..\xdctools_3_50_03_33_core\gmake.exe -f tirtos.mak build-ccs-msp430-driverlib
gmake[1]: Entering directory `c:/ti/tirtos_msp43x_2_20_00_06/products/msp430_driverlib_2_70_01_01a'
gmake[2]: Entering directory `c:/ti/tirtos_msp43x_2_20_00_06/products/msp430_driverlib_2_70_01_01a/driverlib'
"Building for MSP430F5438a for the MSP430F5xx_6xx Family"
gmake[3]: Entering directory `c:/ti/tirtos_msp43x_2_20_00_06/products/msp430_driverlib_2_70_01_01a/driverlib'
"making library directory"
  CC    MSP430F5xx_6xx/adc10_a.c
process_begin: CreateProcess(NULL, c:/ti/ccsv7/tools/compiler/ti-cgt-msp430_17.9.0.LTS/bin/cl430 -vmspx --abi=eabi --code_model=large --data_model=restricted -O2 -g -D__MSP430F5438a__ --diag_warning=255 --silicon_errata=CPU21 
--silicon_errata=CPU22 --silicon_errata=CPU23 --silicon_errata=CPU40 --printf_support=minimal -Ic:/ti/ccsv7/ccs_base/msp430/include -Ic:/ti/ccsv7/tools/compiler/ti-cgt-msp430_17.9.0.LTS/include -IMSP430F5xx_6xx -eo.obj --obj_directory=MSP430F5xx_6xx/ccs/MSP430F5xx_6xx MSP430F5xx_6xx/adc10_a.c, ...) failed. make (e=2): File not found gmake[3]: *** [MSP430F5xx_6xx/ccs/MSP430F5xx_6xx/adc10_a.obj] Error 2 gmake[3]: Leaving directory `c:/ti/tirtos_msp43x_2_20_00_06/products/msp430_driverlib_2_70_01_01a/driverlib' gmake[2]: *** [MSP430F5438a] Error 2 gmake[2]: Leaving directory `c:/ti/tirtos_msp43x_2_20_00_06/products/msp430_driverlib_2_70_01_01a/driverlib' gmake[1]: *** [all] Error 2 gmake[1]: Leaving directory `c:/ti/tirtos_msp43x_2_20_00_06/products/msp430_driverlib_2_70_01_01a' gmake: *** [build-ccs-msp430-driverlib] Error 2

Could you please recommend an approach for further proceeding.

Regards,

Florian

  • Florian Reiners
    C:\ti\tirtos_msp43x_2_20_00_06>..\xdctools_3_50_03_33_core\gmake.exe -f tirtos.mak build-ccs-msp430-driverlib

    but you say you are using

    Florian Reiners
    ..\xdctools_3_30_04_52\gmake.exe -f tirtos.mak build-ccs-msp430-driverlib

    Have you looked at the "XDCTOOLS_INSTALL_DIR" setting in the ".mak"?

    Insure that all other settings in the ".mak" file are correct.

  • In reply to Mike Tooma:

    Mike, thank you for the feedback. My fault. But I already tried it with all versions of XDSTools without success. All path settings in the .mak seem to be OK.

    Can you make seens from the result I good:
    process_begin: CreateProcess(NULL, c:/ti/ccsv7/tools/compiler/ti-cgt-msp430_17.9.0.LTS/bin/cl430 -vmspx --abi=eabi --code_model=large --data_model=restricted -O2 -g -D__MSP430F5438a__ --diag_warning=255 --silicon_errata=CPU21 --silicon_errata=CPU22 --silicon_errata=CPU23 --silicon_errata=CPU40 --printf_support=minimal -Ic:/ti/ccsv7/ccs_base/msp430/include -Ic:/ti/ccsv7/tools/compiler/ti-cgt-msp430_17.9.0.LTS/include -IMSP430F5xx_6xx -eo.obj --obj_directory=MSP430F5xx_6xx/ccs/MSP430F5xx_6xx MSP430F5xx_6xx/adc10_a.c, ...) failed. File not found.
    Which is the file it can not find?
  • In reply to Florian Reiners:

    I am actually not sure, but do you have 17.9.0LTS installed? Does the comiler exist in "c:/ti/ccsv7/tools/compiler/ti-cgt-msp430_17.9.0.LTS/bin/cl430"?

  • In reply to Mike Tooma:

    Yes, it is installed
  • In reply to Florian Reiners:

    I just looked at the make line you are issuing and I believe it is wrong.
    Try using "..\xdctools_3_30_04_52\gmake.exe -f tirtos.mak drivers"
    instead of "..\xdctools_3_30_04_52\gmake.exe -f tirtos.mak build-ccs-msp430-driverlib"

    See this page: processors.wiki.ti.com/.../Creating_TI-RTOS_Projects_for_Other_MSP430_Devices.

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.