This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • TI Thinks Resolved

CCS/DRV8301: DRV8301EVM

Prodigy 50 points

Replies: 9

Views: 275

Part Number: DRV8301

Tool/software: Code Composer Studio

Hello.

I have a problem with connecting my DRV8301 to F28096M Piccolo LaunchPad board. The problem is that when suply voltage exceed 3V, nFAULT is turning on. I think i've done everything described in 3rd paragraph of user's guide (http://www.ti.com/lit/ug/slvuai8/slvuai8.pdf

  • Kamil,

    The User's Guide mentions that when turning on the power, a fault may occur that needs to be cleared and then the motor can spin up. Did you try clearing this fault?

    Regards,

    -Adam
  • In reply to Adam Sidelsky:

    Thank u for ur reply. Yes, i've try to set EN_GATE into state high to clear this fault, but it had no effect

  • In reply to Kamil Gajda:

    Kamil,

    Which supply are you increasing that gives the error?

    Did you try on a second board?

    Regards,

    -Adam
  • In reply to Adam Sidelsky:

    Adam,

    I'm increasing PVDD voltage on a supply header section of the DRV8301EVM. Tomorrow i'll try to use different board and with new evaluation module.

    Regards,

    Kamil.

  • In reply to Kamil Gajda:

    Kamil,

    Do you have an update here?

    The thread has been inactive for more than a week.

    Regards,

    -Adam
  • In reply to Kamil Gajda:

    My DRV8301 works fine now. The issue was not with the evaluaton module but with frequency of PWMs. I've increased frequency and motor started to spin. But now i've got the same problem with DRV8305 :(
  • In reply to Kamil Gajda:

    Kamil,

    That problem is that the motor is not spinning?

    Which board are you using?

    Regards,

    -Adam
  • In reply to Adam Sidelsky:

    I'm using Piccolo F28069M LaunchPad and DRV8301 evaluation module. Now i'm trying DRV8305 module. Motor is spinning when im using older version of driver but it doesn't work with new one. I'm using the same program with both drivers.
  • In reply to Kamil Gajda:

    Kamil,

    Do you need help from us? Or the C2000 team?

    Regards,

    -Adam

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.