This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • Resolved

BQ27411-G1: Battery parameters changed to zero when I connect the gauge to 7.4V power supply ,but I didn't turn on the power.

Part Number: BQ27411-G1

  I  connect a  1K resistor from   pin PROG of bq21411G1C to   its pin SDA.  

First , I  write  data to the  data memory, and  the gauge is working very  well.  Parameters of  battery is  correct.

Then ,I  connect  pin PROG and   GND  to  power‘s  positive pole  and  GND.And I don't  turn on the power.

Battery parameters suddenly   change to zero.  and  remove the wires  connecting to the  power supply, parameters recover   to  normal.

Is  the resistor   value   unsuitable? should I use 480K  resistor like what the data sheet tells ?

 My   .ggcsv  file  is  exported from a  chip of bq27411G1A ,  Does it  matter?

  • The phenomenon didn't happen every time. sometimes parameters don't drop to zero when I connect pin PROG and GND to power‘s positive pole and GND.
  • In reply to Feiyue Lu:

    Pls use the value recommended by the data sheet.
    thanks
    Onyx
  • In reply to Onyx Ahiakwo:

    I use a 480K resistor to connected to pin PROG. I tried many times to connect pin PROG and GND to power‘s positive pole and GND,while I didn''t turn on the power.

    Maybe, I connected and removed so frequently, the gauge finally failed to be detected by the bqStudio.

    So, I think when I connect pin PROG and GND to power‘s positive pole and GND, the voltage of pin PROG suddenly changed ,which may cause the problem, am I right?
  • In reply to Feiyue Lu:

    Hi Feiyue,

    I am not sure i follow your explanation, but please follow the instructions in the documentation and try to avoid doing things a different way to avoid the issues you are seeing.

    thanks

    Onyx

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.