This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • TI Thinks Resolved

LM75A: Temp Error Issue

Part Number: LM75A

Hi

My customer is adopting LM75A solution and schematic is as attached. Register are all default value. Now there is an issue when doing temperature box experiment. Setting temperature box change rate 25C/hour, so about 0.5C/min. When temperature box shows -30C, however the readback value is -66.5C. I2C waveform is as attached. Register 0X00 is0XBDFF, temp is -66.5C. Could you help comment possible reasons or what i can test to get the reason? Thanks!

  • Hi David,

    Let me look into this, and I will get back to you.

    Aaron
  • In reply to Aaron Heng:

    Hi David,

    I reviewed your schematic, and don't see anything wrong except the START condition. It look like your firmware brings the SCL and SDA lines to a LOW each time the communciation protocol is ended. Let fix this issue first. Could you please bring SCL and SDA signals to a HIGH so that the device can see the START condition?

    Aaron

  • In reply to Aaron Heng:

    Hi David,

    Just checking in with you if you have a chance to fix the issue by bringing the SCL and SDA signals to a HIGH before execute the command protocol.

    Aaron

  • In reply to Aaron Heng:

    HI Aaron,
    thank you for supporting!
    checked with customer, they did not capture the whole picture of the timing, actually they did pull SCL&SDATA to high at start bit, and after that, they will pull it to low for 200us and then send the address bit. so is it ok?
    and BTW, did BU make the experiment on such condition? temp change 25degree/hour, and test the reported temp during the temp change, will the read out be precise? tks a lot!
  • In reply to Vera Mao:

    Hi Vera,

    Thank you for providing the update. Could you please ask the customer to capture a scope photo when they read a negative temperature? Please do not use the phone's camera instead save the data file from the oscilloscope. This will allow me to view on my pc in details.

    Aaron

  • In reply to Aaron Heng:

    hi Aaron,

    ok! I am wating for customer's  ambient chamber ready , once get it I will capture the data. tks a lot!

  • In reply to Vera Mao:

    Hi Vera,

    Please capture the waveform when the oven is at -30°C. Thanks.

    Aaron
  • In reply to Aaron Heng:

    Hi Aaron,

    I have send you email with the plot I captured when issue happens, pls help reply based on the email. thank you very much!

  • In reply to Vera Mao:

    Hi Vera,

    Since we took this offline, I will close this thread.

    Aaron

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.