DCA1000EVM: DCA1000EVM, Unable to read FPGA Version. [error -5] And unable to program DCA.

Prodigy 95 points

Replies: 14

Views: 162

Part Number: DCA1000EVM

Hi,

I have the following setup:

- DCA1000EVM

- MMWAVEICBOOST

- IWR6843ISK

- Two 5V 3A adapaters

Ethernet Cable not plugged in on the photo. But it was during the testing.

I am trying to use the DCA1000EVM, I have followed the Quick Start Guide and the Online training video. I keep getting the following error, where it passes everything untill it's sending its command to the DCA. This is with both following the Online Video and using the Demo Data Capture script. I have configured the Static IP Adress, Firewall is disabled, tried different ethernet cables and turned of Wifi. The IWR6843ISK works fine when using the online demo visualizer. 

[14:26:36] SelectCaptureDevice Success
[14:26:36] [RadarAPI]: ar1.CaptureCardConfig_EthInit("192.168.33.30", "192.168.33.180", "c:22:38:4e:5a:c", 4096, 4098)
[14:26:36] [RadarAPI]: Sending fpga command to DCA1000
[14:26:46] [RadarAPI]:
[14:26:46] FPGA Configuration :
[14:26:46] Timeout Error! System disconnected
[14:26:46] [RadarAPI]: Sending fpga_version command to DCA1000
[14:26:56] [RadarAPI]:
[14:26:56]
[14:26:56] Unable to read FPGA Version. [error -5]
[14:26:56]
[14:26:56] CaptureCardConfig_EthInit Success
[14:26:56] [RadarAPI]: ar1.CaptureCardConfig_Mode(1, 2, 1, 2, 3, 0)
[14:26:56] [RadarAPI]: Sending fpga command to DCA1000
[14:27:06] [RadarAPI]:
[14:27:06] FPGA Configuration :
[14:27:06] Timeout Error! System disconnected
[14:27:06] CaptureCardConfig_Mode Success
[14:27:06] [RadarAPI]: ar1.CaptureCardConfig_PacketDelay(25)
[14:27:06] [RadarAPI]: Sending fpga command to DCA1000
[14:27:16] [RadarAPI]:
[14:27:16] FPGA Configuration :
[14:27:16] Timeout Error! System disconnected
[14:27:16] [RadarAPI]: Sending record command to DCA1000
[14:27:26] [RadarAPI]:
[14:27:26] Configure Record :
[14:27:26] Timeout Error! System disconnected
[14:27:26] CaptureCardConfig_PacketDelay failure
[14:27:26] [RadarAPI]: ar1.CaptureCardConfig_StartRecord("C:\\ti\\mmwave_studio_02_01_00_00\\mmWaveStudio\\Scripts\\..\\PostProc\\adc_data.bin", 1)
[14:27:26] [RadarAPI]: Sending start_record command to DCA1000
[14:27:26] [RadarAPI]: Status: Passed
[14:27:27] [RadarAPI]: ar1.StartFrame()
[14:27:27] [RadarAPI]: Status: Passed
[14:27:27] Frame start async event received!
[14:27:28] [RadarAPI]: Frame Ended
[14:27:28] Frame End async event received!
[14:27:32] Please wait for a few seconds for matlab post processing .....!!!!
[14:27:32] [RadarAPI]: ar1.StartMatlabPostProc("C:\\ti\\mmwave_studio_02_01_00_00\\mmWaveStudio\\Scripts\\..\\PostProc\\adc_data.bin")
[14:27:32] [RadarAPI]: No of files Captured: 0, Total no of frames for each device : 8
[14:27:32] Error : The number of files captured is zero!
[14:27:39]
[14:27:39] *** Script aborted by user ***

So one thing I haven't done is programming the DCA to version 2.8. I connected the DCA and tried to program it with the Diamond Programmer Tool(following the programming guide in section 9 of the DCA User's guide). This gave me the following error when clicking on the program button to erase the device. 

Device#1 LFE5UM-85F: Failed to verify the ID

(Expected: 0x01113043 Read: 0xFFFFFFFF).

The setup shown below:

14 Replies

  • HI, 

    I have seen both firmware 2.7 and 2.8 works for DCA1000 FPGA.  I also have experience that one time it worked and then next minute, it does not.  I mean I can connect to the DCA1000 or not. Then the next day it worked.   Do you have the capture system worked before or it never worked?

    Best,

    Zigang 

  • In reply to zigang Yang:

    Hi Zigang,

    Thanks for your reply! Yes it should work for both firmwares, but I saw another post where they mentioned that 2.8 might be more stable. I have tried it numerous of times and it hasn't worked yet.

    Kind regards,

    Lino

  • In reply to Lino van Mulken:

    Hi, Lino:

    Does this DCA1000 board have ever worked for you before? For example, with other EVM boards.

    Best,

    Zigang

  • In reply to zigang Yang:

    Hi Zigang,

    Unfortunately it hasn't. The IWR6843 seems to work, so i don't think the problem is the radar module. 

    Kind regards,

    Lino

  • In reply to Lino van Mulken:

    Hello,

    Can you do the following to confirm that the issue is the ethernet connection?

    - Keep hardware setup as shown in photos

    - Configure IP Address 

    - Launch mmWave Studio 

    - On the RadarAPI tab, click SetUp DCA1000 (may need to scroll to the left to see the button)

    - Click "Connect, Reset, and Configure"

    Can you report back what the log window shows after trying to connect?

    [16:56:35] [RadarAPI]: ar1.CaptureCardConfig_EthInit("192.168.33.30", "192.168.33.180", "12:34:56:78:90:12", 4096, 4098)
    [16:56:35] [RadarAPI]: ar1.CaptureCardConfig_Mode(1, 0, 1, 2, 3, 30)
    [16:56:35] [RadarAPI]: ar1.CaptureCardConfig_PacketDelay(25)
    [16:56:36] [RadarAPI]: Sending fpga command to DCA1000
    [16:56:37] [RadarAPI]:
    [16:56:37] Invalid lvdsMode value (0). [error -4016]
    [16:56:37] [RadarAPI]: Sending record command to DCA1000
    [16:56:38] [RadarAPI]:
    [16:56:38] Configure Record command : Success
    [16:56:38] [RadarAPI]: ar1.GetCaptureCardFPGAVersion()
    [16:56:38] [RadarAPI]: Sending fpga_version command to DCA1000
    [16:56:38] [RadarAPI]:
    [16:56:38]
    [16:56:38] FPGA Version : 2.7 [Record]

    Amanda

  • In reply to AmandaN:

    Can you also provide a picture of the S1 switch settings towards the bottom left of the DCA1000 board?

  • In reply to AmandaN:

    Hi,

    Thanks for your reply! My log window shows the following:

    [12:44:27] [RadarAPI]: ar1.GetCaptureCardDllVersion()
    [12:44:27] [RadarAPI]: Sending dll_version command to DCA1000
    [12:44:28] [RadarAPI]:
    [12:44:28] DLL Version : 1.0
    [12:44:28] [RadarAPI]: ar1.SelectCaptureDevice("DCA1000")
    [12:44:28] [RadarAPI]: Status: Passed
    [12:44:29] [RadarAPI]: ar1.CaptureCardConfig_EthInit("192.168.33.30", "192.168.33.180", "12:34:56:78:90:12", 4096, 4098)
    [12:44:29] [RadarAPI]: ar1.CaptureCardConfig_Mode(1, 0, 1, 2, 3, 30)
    [12:44:29] [RadarAPI]: ar1.CaptureCardConfig_PacketDelay(25)
    [12:44:29] [RadarAPI]: Sending fpga command to DCA1000
    [12:44:29] [RadarAPI]:
    [12:44:29] Invalid lvdsMode value (0). [error -4016]
    [12:44:29] [RadarAPI]: Sending record command to DCA1000
    [12:44:39] [RadarAPI]:
    [12:44:39] Configure Record :
    [12:44:39] Timeout Error! System disconnected
    [12:44:39] [RadarAPI]: ar1.GetCaptureCardFPGAVersion()
    [12:44:39] [RadarAPI]: Sending fpga_version command to DCA1000
    [12:44:49] [RadarAPI]:
    [12:44:49]
    [12:44:49] Unable to read FPGA Version. [error -5]
    [12:44:49]

    As for the S1 Switch:

    Kind regards,

    Lino

  • In reply to AmandaN:

    Hi,

    Today I tried the DCA using another laptop, which also gave me the same error. 

    Kind regards,

    Lino

  • In reply to Lino van Mulken:

    I am sorry to hear that.  All your hardware setting looks good to me and Amanda.  We have to connect the developer to see what to check in this situation. 

    Best,

    Zigang

  • In reply to Lino van Mulken:

    Lino,

    Do you happen to be using a dongle for ethernet port? Some usb or usb-c to ethernet adapters are not compatible.

    Amanda