TS3L501E: TS3L501E

Part Number: TS3L501E

Hi Team,

In One of our Design we are using the Mux TS3L501E in that Mux we observed 100Mbps is working fine.

During the 1000Mbps Ethernet operation we are observing  Packet loss. we are examine the ray we find the Thermal PAD connectivity issue (refer the Image).

please provide the Thermal pad and Via(filled with Resign) recommendation.

Please Provide the suggestion on the what are the root cause for the  performance issue in 1000 Mbps. 

5 Replies

  • Prasath,

    Please refer to the layout land pattern at the bottom of the datasheet and this application note for recommendation on PCB layout.

    What is the datarate per channel you are using to pass through the switch? 
    Do you have scope shots of the input and output of the switch? 
    Does reflowing the board resolve the issue?
    Does replacing the IC resolve the issue? 
    How many boards are having packet loss out of how many are in production? 
    Thank you,
    Adam
  • In reply to Adam Torma:

    Hi Adam,

    Thank you for the quick response.

    What is the datarate per channel you are using to pass through the switch? 

    1000 Mbps Ethernet signals, 

    Do you have scope shots of the input and output of the switch?

    We will probe and share the Scope image.

    Does replacing the IC resolve the issue?

    After one more time reflow we observed the same packet drop issue.

    How many boards are having packet loss out of how many are in production? 

    All 10 received Board having the same issue . We have 8 IC in same Board. 

    Regards,

    Prasath.S

  • In reply to prasath vinoth:

    Please Confirm , This Ground Contact( less) will affect the performance of the IC (i.e 1000Mbps Ethernet Packet drop)
  • In reply to prasath vinoth:

    Prasath,

    My understanding is that if you are passing the 1000base t Ethernet signal standard that you are only passing 250Mbps per each of the 4 channels.  

    If you are actually passing 1000Mpbs per channel you will need a signal switch that can support >1.5GHz and the TS3L501E bandwidth limitation is causing your system to be marginal.  The 100Mbps data rate per channel only needs a switch with 150MHz bandwidth. 

    TS5MP645 could be an option for 1.5 GHz switch.  

    Any electrical system needs to have a good ground connection for best performance.  However, I don't know if this is the root cause of your problem at this point. 

    Thank you,

    Adam

  • In reply to Adam Torma:

    Prasath,

    Do you have any update or more information on your debug? Do you need additional assistance from me?

    Adam