This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • TI Thinks Resolved

BOOSTXL-3PHGANINV: High side of the phase U, V, W not responding

Expert 1885 points

Replies: 4

Views: 101

Part Number: BOOSTXL-3PHGANINV

Hi Ti,

There are some issues faced on high side of the phase U, V, W no response after PWM_H set to high. The Vin is 48V. The initial suspect was the bootstrap capacitor value is too high which doesn't meet the requirement. Can you help to advise?

Thanks

  • Hi Richard,

    If I understand you correctly, you were able to observe all the PWM control signals; however the inverter output is always stuck at low. Can you confirm?

    I would probe around U1/2/3 (LMG5200) to make sure all the pins have expected signals:

    (1)   Vbus equals to 48V.

    (2)   Vcc equals to 5V.

    (3)   PWM control signals and grounds are present

    In the unlikely scenario of all signals are present at the device, yet none of the phases are able to pull high, then it is possible that they are damaged and need to be replaced.

    Regards, Guang

  • In reply to Guang Zhou:

    Hi Guang,

    Can you provide me your email as I have some attachments to share with you.

  • In reply to Electrobud:

    Hi Richard,

    You can reach me at g-zhou@ti.com

    Regards

  • In reply to Guang Zhou:

    Hi Richard,

    Since we’re working on this topic through email, I’ll close this thread.

    Regards, Guang

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.