This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

CDCI6214EVM: CDCI6214EVM configuration issue with EEPRROMSEL =LOW

Part Number: CDCI6214EVM
Other Parts Discussed in Thread: CDCI6214

Hi Team,

I'm using CDCI6214 EVM. When EEPROMSEL is pulled down with 4.7kΩ, TICS PRO showed "No device found" even if the EEPROMSEL set to "LOW" on GUI.
On the other hand, the communication worked well when EEPROM was pulled up and select "HIGH" for EEPROMSEL on the GUI.
Could you explain why the communication failed when EEPROMSEL is LOW?

Regards,

Saito

  • Hi Takahiro,
    We can refer to some "Troubleshooting" instruments in CDCI6214 EVM User guide.
    "The EEPROM of the unit may contain a configuration which
    disables the serial interface and instead uses the pins as
    output enable pins. Does the unit start reacting when you set
    EEPROMSEL to GND or VDDREF, followed by a powercycle
    with RESETN at VDDREF level? REFSEL must always
    be tied to GND when doing this.
    When the unit does not react, both EEPROM pages seem to
    have disabled the interface. Enter Fallback-Mode to force the
    serial interface active. Remove any shunts from J19 and J22
    and configure the pins in TICS Pro to Hi-Z state. When you
    do not use the software, disconnect the level shifters by
    removing R174 and R190. This leaves EEPROMSEL and
    REFSEL pin floating. Power-cycle the unit and ensure that
    RESETN/SYNC pin (J16) sees a VDDREF level. Either by
    using TICS Pro to drive the level or using a shunt on J16-2-3.
    You should see that the device responds on slave address
    0x74."

    Regards,
    Shawn
  • >When the unit does not react, both EEPROM pages seem to have disabled the interface. Enter Fallback-Mode to force the serial interface active.

    I found the I2C interface is disabled because I used EEPROMSEL = LOW with default CDCI6214. According to Fig.32 in the datasheet(Rev B), pre-configured page 0 cannot accept I2C access. So, I will consider to use EEPROMSEL = Mid or High to enable I2C.

    Regards,
    Saito