Due to the U.S. Thanksgiving holiday, please expect delayed responses during the week of 11/22.

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

DAC39J84: 3mA-4mA "offset" shown on both In and Ip

Part Number: DAC39J84

We have a functioning board with a dac and when set to fullscale or zero the Ip/In will always be offset by ~3mA. If you notice below the current ranges are correct and match the general expected current as set by the Coarse DAC setting when the different is taken between In and Ip, but when the direct Ip/In current is looked at you can see it is 3mA and 17mA instead of the expected 0mA and 15mA (for the Coarse DAC=7). We have confirmed that the offset and scale factors are set to 0. What could be causing this? Is this normal? How do we fix it?

Mesurement set Voltage Fullscale Current Fullscale running status Resistance measured voltage volt unit Ip/In current current unit sd card Coarse DAC Setting
78 0.371 0.01484 DC output fullscale 25 0.446 Vp 0.0178 A roan 7
78     DC output fullscale 25 0.075 Vn 0.0030 A roan 7
81 0.493 0.01972 DC output fullscale 25 0.578 Vp 0.0231 A roan 10
81     DC output fullscale 25 0.085 Vn 0.0034 A roan 10
88 0.430 0.00860 DC output fullscale 50 0.650 Vp 0.0130 A ada 4
88     DC output fullscale 50 0.220 Vn 0.0044 A ada 4
89 0.350 0.00700 DC output fullscale 50 0.560 Vp 0.0112 A ada 3
89     DC output fullscale 50 0.210 Vn 0.0042 A ada 3

Thank you!

Julia