• TI Thinks Resolved

DLPNIRSCANEVM: Absorption readings file not found

Prodigy 40 points

Replies: 11

Views: 205

Part Number: DLPNIRSCANEVM

Hello,

We have recently purchased a DLPNIRSCANEVM. 

I will use it for on field measurement on plant juice

But my problem isthe following one : 

the calibration always works, but sometimes i see this error message (please look at the picture), and when i see this message i unplug & replug the usb, to do other calibrations and so on, but the message still appears

If i try few days later the (as today), the scan works perfectly

how am i supposed to solve this problem?

why does it happen ?

In such conditions it is totaly impossible for me to do my measurements

Respectfully

Martin

  • Hello Martin,

    Welcome to DLP  forum and thank you fro your interest in DLP technology.

    Could you please share what OS and version you are using? Please also share the version number of the firmware.?

    regards,

    Vivek

  • In reply to Vivek Thakur:

    hello

    i'm using mac (OS X, 10.11.6) with google chrome (version 78.0.3904.70)

    could this bug occurs also on my other laptop  : windows ten : version 18362.356 ; with google chrome : 77.0.3865.120

  • In reply to Martin Rollet:

    Hi Martin,

    I will investigate to identify condition under which such error are reported.

    Meanwhile, could you please also try on Windows and let me know if this problem continues?

    regards,

    Vivek

     

  • In reply to Vivek Thakur:

    Martin,

    Were you able to evaluate the software on any other operating system platforms?

    Regards,

    Philippe Dollo

  • In reply to Philippe Dollo:

    not yet sorry, but i will only use my macbook pro (described above) for my on field measurements, so i need that your device works with this computer

    regards

    martin

  • In reply to Martin Rollet:

    Hi Martin,

    It will be very helpful if you could test this EVM on the windows machine. It will help us isolate the issue and  identify root cause faster.

    Please do share your findings after you have tested on windows machine.

    regards,

    Vivek

  • In reply to Vivek Thakur:

    Hi Martin,

    Do you still help with this issue. 

    The firmware reports this problem when it not able to read back from files system stored in eMMC. 

    I order to debug this issue , you need to the EVM J1 connector via a UART FTDI cable. Via that you can access the linux command prompt and then further investigate into what may be going on.

    Please let us know how you want to proceed.

    regards,

    Vivek

  • In reply to Vivek Thakur:

    Hi,

    I will try that kind of cable,

    i will let you informed when i 'll test it

    regards

    Martin

  • In reply to Martin Rollet:

    Hi Martin,

    Thank you. Please let me know your findings.

    regards,

    Vivek

  • In reply to Vivek Thakur:

    Hi Martin,

    Any update?

    regards,

    Vivek