This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • Resolved

GUI Composer target file InstaSPIN_FOC_F2806xM.exe missing

Intellectual 570 points

Replies: 5

Views: 920

I have recently updated to all the latest SW e.g. ControlSuite, MotorWare, CCS and GUI Composer and had all these installed previously and was evaluating with kit DRV8312-69M-KIT with no real issues. I have since added to my collection a F28027F LaunchPad with BOOSTXL-DRV8301. I now am trying to reevaluate my motor with kit DRV8312-69M-KIT to get some good starting parameters for the LaunchPad, but now get this message of a missing .exe file for the GUI for the DRV8312-69M-KIT kit. Was this removed from the latest version of GUI Composer and if so where can I get it?

My drive path shows only C:\ti\guicomposer\webapps\modem_m3  no  InstaSPIN_FOC_F2806xM directory and after a scan of my drive it's nowhere to be found.

Thanks, Bruce

  • I found the problem... Seems that the stand alone GUIComposer SW is indeed missing the the needed FOC and MOTION directories from webapps directory. Instead if you download and install from  http://www.ti.com/tool/motorkitscncd69miso  it will then include the GUIComposer and the missing directories and .exe files needs to launch FOC and MOTION!

  • In reply to Bruce King:

    correct, you install them separately.  that is explained here

  • In reply to ChrisClearman:

    Hey Chris,

    I got the GUI Composers target file (instaspinuniversalgui_v104.zip) for the Universal GUI to be used inside CCS working, but find I like using the Watch Window instead. So I thought I would just close the GUI tab in CCS and open the Script Console and load the project_lab05b.js as I had done before installing the GUI Composer App inside of CCS and now I get this error in the Scripting Console.

    Do you know how I can resolve this issue?

    js:> loadJSFile "C:\ti\motorware\motorware_1_01_00_14\sw\solutions\instaspin_foc\src\proj_lab05b.js"
    Wrapped org.eclipse.swt.SWTException: Failed to execute runnable (TypeError: Cannot call method "setActiveFormat" of null (C:\ti\ccsv6\eclipse\configuration\org.eclipse.osgi\327\0\.cp\script\expressionView.js#36)) (C:\ti\ccsv6\eclipse\configuration\org.eclipse.osgi\327\0\.cp\script\expressionView.js#39)
    js:>

  • In reply to Bruce King:

    that looks like the error you get when you try to run the script without being connected to the debugger/target. Make sure you are actually connected and running before you run the script.
  • In reply to ChrisClearman:

    Hey Chris,

    You are exactly right! Works great if one is debugging :)

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.