This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • Resolved

TMS320F28069M: GUI is not working for Insta-MOTION

Prodigy 80 points

Replies: 2

Views: 170

Part Number: TMS320F28069M

Good day TI experts.

I intend to use the InstaSPIN-MOTION sample projects for LaunchpadXL TMS320F28069M + BoostXLDRV8305EVM, but GUI is not working.

*For InstaSPIN-FOC

       - " instaspinuniversalgui_v105.exe " installer is used and it worked for FOC sample projects.

*For InstaSPIN-MOTION

       - " instaspinuniversalgui_v105.exe " installer is used but no manual on how to correctly operate the GUI.

       - ” motorkitscncd69miso_v104/GUI_Composer_InstaSPINs_F2806xM_install.exe ” installer is used but the GUI is not working. I am not sure if this is compatible with the launchpad

                                                                                                                                           since MCU part number is different.

[Question]

1. What GUI shall I use? And what MOTION projects shall I used first to check if the GUI is functioning?

2. Are my boards, compatible? Based from compatibility check, it says YES.

   Do I need to do some modifications somewhere?

I hope somebody could support.

Best regards,

Muriel

  • Have you taken a look at this document? C:\ti\motorware\motorware_1_01_00_18\docs\guis\universal\qsg_gui_universal.pdf

    There is some good advice on which MOTION labs to try with the GUI. Your hardware is compatible with the InstaSPIN_F2806xM_UNIVERSAL GUI

    Sean

    Did a reply answer your question? If yes, please click the "Verify Answer" button located at the bottom of that post.
    Visit these helpful C2000 Links!

    C2000 TI Wiki Pages
    TI Forum Sitemap
    ControlSUITE
    C2000 Getting Started
    CLA FAQs
    Workshop Material!
  • In reply to Sean Bigley:

    Hello Sean.

    Thank you for helping out. I was able to spin my motor.

    But I still have one question.

    Question:

    1. Why is it that the displayed speed feedback is not the same with actual speed calulated using the phase current and the below formula?

    2. Is there other way to confirm the actual speed (rpm)?

    Formula:

    Actual rpm = (2*f/p)*60     given: p = 4 (no. of poles)

                                                          f = phase current's frequency

                                                               (Board used is LaunchpadXL-TMS320F28069M + BoostXL-DRV8305EVM)

    Actual Speed Result:

                      

    I hope for you feedback.

    Best regards,

    Muriel

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.