This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

MSP430FR6972: Debug Speed

Part Number: MSP430FR6972
Other Parts Discussed in Thread: MSP-FET

Hi Team,

Customer encountering slow debugging using MSP430FR6972, they want to know if there is other options to overcome the issue. Below is the details.

"
I'm using MSP430FR6972, and connected MSP-FET430UIF debugger to it.
Debugging is working OK, however I have to have a 1mS timer with interrupt for my application and when it is enabled debugging is extremely slow, impossible to work with. Is there any options I can enable, or I can use different debugger to overcome this. On top of slow, when I debug, timer expires and I simply go into timer interrupt all the time.

"

Thank you in advance.

Regards,

Maynard

  • Hi Maynard,

    Something fishy here.  The MSP-FET does not normally interfere with the execution of the code.

    When the customer says slow, do they mean the execution of their code or the timer is not generating the 1ms interrupt?  Can the customer verify (toggle IO pin) that the 1ms interrupt is being generated every 1ms in debug mode?  Are they printing to the CCS console?

    Can the customer strip down their code to an absolute minimum but still demonstrate this problem?  If so, can they share the code?

  • Are they using printf() with lots of logging statements? That is about the only thing that can slow debugging down.

  • Hi Dennis,

    Below is the response of the customer.

    "Yes, 1mS interrupt is generated, I toggle the pin and see it. If I disable that interrupt I can debug just fine. But I need that interrupt to measure time. I don't have any printf statements."

    Regards,

    Maynard

  • Hi Maynard,

    Ok, it sounds like the customer is trying to single step and the timer interrupt keeps firing.  I believe if they can edit the target configuration under the project, there should be a check box to disable interrupts when single stepping.  I apologize for not have the specific steps.  The PC I'm using at the moment does not have CCS installed for me to verify.  I will respond again when I am back on my PC.

  • Hi Maynard,

    If you click small arrow to the right of the debug icon, then select debug configurations.

    Select your project and in the Target Tab there is a check box to disable interrupts while single stepping

  • Hi Dennis,

    According to customer they already seen that option but still there is no changes with their issue. They think that JTAG stops execution of the code once is a while and it stops timer also.

    Regards,

    Maynard

  • Hi Maynard,

    Do you happen to have any TI MSP430 LaunchPad?

  • Hi Maynard,

    It's been a while since we have heard from you, so I'm going to assume you were able to move forward with your project.
    I will mark this posting as RESOLVED, but if this isn’t the case, please click the "This did NOT resolve my issue" button and reply to this thread with more information.
    If this thread is locked, please click the "Ask a related question" button, and in the new thread describe the current status of your issue and any additional details you may have to assist us in helping to solve your issues.

  • Hi Dennis,

     I just received a response from the customer. Below is the details.

    "Looks like it is somewhat fixed in version 10.3, and option to disable interrupt works although not without problems."

    Regards,
    Maynard