This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • TI Thinks Resolved

CAPTIVATE-PGMR: RESTORE HID BRIDGE FIRWMARE

Prodigy 120 points

Replies: 18

Views: 719

Part Number: CAPTIVATE-PGMR

Hello,

I'm trying to connect the CapTivate MCU development kit to CapTIvate Designer Center, but it returns the following error message:

After some tests, I suspect there is some issue with the HID bridge. On the Programming Board (CAPTIVATE-PGMR), LED5 is lit, but LED4 isn't, so I'm afraid the MSP430F5528 has been overwritten by some firmware update. I tried to fix it with MSP430Ware Python Firmware Upgrader, I followed the steps to enter BSL Mode, but the software doesn't recognize my device.

I found the HID Bridge binary file at C:\ti\msp\CapTIvateDesignCenter_1.80.00.30\CapTIvateDesignCenter\firmware, but I'm not sure about how to flash it to MSP430F5528.

I would like to confirm if the attached file is the correct recovery firmware and, if so, how can I flash it to the programming board HID bridge microcontroller? Can it be done via USB or another flashing device is necessary? I have a CC2640R2 LaunchPad kit, if the firmware flashing is only possible via JTAG, can I use that kit? How can I do it?

TI_MSP_HIDBRIDGE__1_00_04_00__CAPTIVATE-PGMR.txt

  • In reply to flavia_nery:

    How do you connect the J300 and J301?

  • In reply to Ling Zhu2:

    I used the EZFET JTAG test points:

    And I connected them to J300:

    Like this:

    I tried soldering the wires directly to the test points also, but the same thing happened.

  • In reply to flavia_nery:

    OK, now I know your problem.

    Please follow the connection below:

    Here is the tool link:

    https://www.elprotronic.com/productdata

    Good Luck,

    Ling

  • In reply to Ling Zhu2:

    Hi Ling,

    I downloaded the tool and followed the connection above, but it didn't work:

    Edit:

    Never mind, it was configured to JTAG. I just had to change the communication type at Setup>Connection/Device Reset.

    I will just check if I can communicate with Captivate Design Center.

  • In reply to flavia_nery:

    Nothing changed, Captivate Design Center can't connect to the board and LED4 is off.

  • In reply to flavia_nery:

    Ummm...
    Have you tried to use your PGMR board on another computer to see if it works?
  • In reply to Ling Zhu2:

    Yes, I tried, but it didn't work.

  • In reply to flavia_nery:

    Hi Flavia,

    One last thing you can try is 

    If you are running Win10, the USB port may be going into sleep mode.
    See the following.
     

    If it still not work, you need to buy a new PGMR.

    Ling

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.