This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • Resolved

RTOS/TM4C1294NCPDT: Problem with TM4C1294x Wi-Fi Enabled IoT Node, CC3100 TM4C1294XL

Expert 1420 points

Replies: 9

Views: 494

Part Number: TM4C1294NCPDT

Tool/software: TI-RTOS

Hi,

I managed to run the tcpEchoCC3X00 and httpgetCC3100  from tirtos_tivac examples. I was able to import, resolve all issues and access my tm4c via WiFi. I am now trying to run examples related to http://www.ti.com/tool/TIDM-TM4C129XWIFI, I downloaded the wifi_node_ap_tirtos and wifi_node_station_tirtos example projects. I adjusted the links to point to my versions of XDC tools, compiler, TI-RTOS and CC3100-SDK. Project compiles, however, I get the following warnings:

My link directories:

IoSetTimer and Decimal2String are defined in io.c file which is a part of wifi_node_ap_tirtos example. There is an associated io.h header file which is included throughout files in the project. Unfortunately, this io.h file doesn't provide function declarations which could resolve  warnings.

Once I run this code on the target it gets stuck in LOOP_FOREVER() in line 709 in main.c file. This happens after returned value from configureSimpleLinkToDefaultState() is less than 0. 

I haven't modified a single line in the code. I just copied files to workspace project and resolved the links as shown above. I saw the following post:e2e.ti.com/.../774462 on this issue but user was trying to use CC3120 with given examples. I work with CC3100 and TM4C1294XL which are meant to be used in this example project. 

I believe these wifi ap and station codes should be well established so I will appreciate Your comments.

Thanks in advance.

  • Hello,

    I don't see httpget nor tcpecho example in the CC3100 sdk. Could you show me where you got those from? I know those examples exist in our gen2 (CC3X20) SDK but not for gen1 (CC3X00). For your device I see they only have a station example and AP example.

    Jesu
  • In reply to Jesu:

    Hi Jesu,

    There are TI examples for that in C:\ti\tirtos_tivac_2_16_01_14\tirtos_tivac_2_16_01_14_examples\TI\EK_TM4C1294XL (CC100 tcp echo, http get etc...). This was my starting point.

    Thank you.

  • In reply to Jesu:

    Hi,

    The wifi_node_ap_tirtos example gives me the follwing:

    - In HttpServer() there is a call to configureSimpleLinkToDefaultState().
    -After debugging I have noticed that inside of configureSimpleLinkToDefaultState() the sl_Start() (line 1061) returns negative value what causes via ASSERT_ON_ERROR() macro return to HttpServer().
    -In HttpServer() program gets stuck in LOOP_FOREVER (line 709).

    CC3100 is connected to BoosterPack 1 and I observe CS pin on oscilloscope. It gets driven low.

    Any comments?

    Thank you.
  • In reply to Lukasz Huchel:

    What is the negative value returned by sl_Start? Provide console log if possible.

    Jesu

  • In reply to Jesu:

    HI,

    This is the retVal printed to console from configureSimpleLinkToDefaultState() :

    retVal form configureSimpleLinkToDefaultState() = -100

    Thank you.
  • In reply to Lukasz Huchel:

    In device.h header file I have found macros defining return values from sl_Start. If I am not wrong (-100) corresponds to the following:

    #define SL_ERROR_DHCP_CLIENT_RENEW_FAILED (-100) /* DHCP client error */

    Which doesn't make sense to me.

    Thanks.
  • In reply to Lukasz Huchel:

    Hello,

    Could you try running example in CC3100SDK to see if you have the same problem? For more info check my response to your other post here: e2e.ti.com/.../2914220

    When you download that SDK install the service pack that comes with it using Uniflash.

    Jesu
  • In reply to Jesu:

    Hi Jesu,

    I try once again directly from CC3100 SDK platform examples (tiva-c-connected-launchpad, as you suggested). These are errors that I get (project just imported to workspace):

    <Linking>

    undefined first referenced
    symbol in file
    --------- ----------------
    _SlDrvNetAppEventHandler ./simplelink/source/driver.obj
    _SlNonOsMainLoopTask ./main.obj
    _SlNonOsSemGet ./simplelink/source/driver.obj
    _SlNonOsSemSet ./simplelink/source/driver.obj
    _SlNonOsSpawn ./simplelink/source/driver.obj
    _sl_HandleAsync_Accept ./simplelink/source/driver.obj
    _sl_HandleAsync_Connect ./simplelink/source/driver.obj
    _sl_HandleAsync_DnsGetHostByName ./simplelink/source/driver.obj
    _sl_HandleAsync_DnsGetHostByService ./simplelink/source/driver.obj
    _sl_HandleAsync_PingResponse ./simplelink/source/driver.obj
    _sl_HandleAsync_Select ./simplelink/source/driver.obj
    g__SlNonOsCB ./simplelink/source/driver.obj
    sl_NetAppDnsGetHostByName ./main.obj
    sl_NetAppMDNSUnRegisterService ./main.obj
    sl_NetAppPingStart ./main.obj
    sl_NetCfgSet ./main.obj
    sl_WlanConnect ./main.obj
    sl_WlanDisconnect ./main.obj
    sl_WlanPolicySet ./main.obj
    sl_WlanProfileDel ./main.obj
    sl_WlanRxFilterSet ./main.obj
    sl_WlanSet ./main.obj
    sl_WlanSetMode ./main.obj

    error #10234-D: unresolved symbols remain

    error #10010: errors encountered during linking; "getting_started_with_wlan_station.out" not built
    >> Compilation failure
    makefile:159: recipe for target 'getting_started_with_wlan_station.out' failed
    makefile:155: recipe for target 'all' failed
    gmake[1]: *** [getting_started_with_wlan_station.out] Error 1
    gmake: *** [all] Error 2

    **** Build Finished ****

    Thanks again for your help.
  • In reply to Lukasz Huchel:

    Hello,

    Let's move support to your other thread here: e2e.ti.com/.../787177

    I'm going to close this thread.

    Jesu

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.