This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

am335x custom board first boot

Other Parts Discussed in Thread: ANDROIDSDK-SITARA, LINUXEZSDK-SITARA, SYSBIOSSDK-IND-SITARA

Dear all,

we've just developed our custom board based on am335x.

We have now CCCCCCC on ttyO1 so for now everything seems to work well.

Have you some hint for the first boot?

which OS is better to use?

I'm having some problem on installing the sdjk (.bin) on my ubuntu machine (segmentation fault).

Thanks.

  • Hi Giuseppe,

    Giuseppe Zangari said:
    which OS is better to use?

    This depends on what your board will be used for. There is Android SDK for AM335x (for android check the Adnroid Forum: http://e2e.ti.com/support/embedded/android/f/509.aspx ; Android SDK download link is: http://www.ti.com/tool/androidsdk-sitara), there is the linux based EZSDK (http://www.ti.com/tool/linuxezsdk-sitara), there is the Industrial SDK (http://www.ti.com/tool/sysbiossdk-ind-sitara).  
    Some description about different SDKs is present in the links.

    Giuseppe Zangari said:
    I'm having some problem on installing the sdjk (.bin) on my ubuntu machine (segmentation fault).

    If you mean the EZ SDK binary (from http://software-dl.ti.com/sitara_linux/esd/AM335xSDK/latest/index_FDS.html), this is probably because your Ubuntu is 64-bit OS, and the .bin file is 32-bit binary. There is a workaround for this described here: http://processors.wiki.ti.com/index.php/Sitara_Linux_SDK_64_Bit_Ubuntu_Support

    Hope this helps.

    Best Regards,

    Yordan

  • Thanks Yordan,

    I've realized a bootable SD card from the evm using "create-sdcard.sh".

    In my custom board didn't boot and says:

    U-Boot SPL 2013.01.01 (Jun 25 2013 - 16:42:52)
    Incorrect magic number (0xffffffff) in EEPROM
    Could not get board ID.
    Incorrect magic number (0xffffffff) in EEPROM
    ### ERROR ### Please RESET the board ###

    any hint? Where is this magic number? What is this magic number? Where do I have to specify my board configuration? (it is almos the same of the EVM but it has the RAM splitted in two chip with 528MB 8bit).

    Thanks

  • Hi Giuseppe,

    Specifically for the incorrect magic number error, follow this guide: http://processors.wiki.ti.com/index.php/AM335x_Starter_Kit_ID_Memory_Programming

    Also this thread http://e2e.ti.com/support/arm/sitara_arm/f/791/t/281760.aspx might be of use.

    Hope this helps.

    Best Regards,

    Yordan

  • Yordan,

    thanks for the link.

    I did that procedure.

    At one point I get:

    ************************************************

    ENTER BOARD SERIAL NUMBER INFORMATION
    12 BYTES AND PRESS ENTER:

    Example:'WWYY4P15NNNN'

    WW = 2 Digit Week Of Year Of Production
    YY = 2 Digit Year Of Production
    NNNN = Incrementing Board Number

    BOARD SERIAL NUMBER IN ID-MEMORY :-������������
    To edit type and enter

    Press 'ESC' key to exit at any time!!


    Serial Number :-14120003
    Scan/entry missing full SERIAL NUMBER

    Re-enter or Scan the Board SERIAL NUMBER



    Serial Number :-14124P150003
    BOARD SERIAL NUMBER IN ID-MEMORY:-������������


    **********************************************

    basically I entered a serial number but it seems that the board didn't saved it.

    I also performed some tests (DDR, pmic with result PASS so it's ok).

    So I tried to boot with the standard OS (built from create-sdcard.sh) but I got the same "Incorrect magic number".

    I've tried to reboot with the test-binary but this time I got:

     

    StarterWare AM335x Boot Loader

    Unable to open application file
    Jumping to StarterWare Application...

    any ideas?

  • I think the problem lies here:

    *************************************************************                   
                                                                                    
                                                                                    
    2. EEPROM Test                                                                  
                                                                                    
    *************************************************************                   
                                                                                    
                                                                                    
    I2C EEPROM Test                                                                 
                                                                                    
    255,255,255,255,255,255,255,255,255,255,255,255,255,255,255,255,255,255,255,255,
                                                                                    
    255,                                                                            
                                                                                    
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++                   
                                                                                    
                                                                                    
    2. EEPROM Read/Write FAIL                                                       
                                                                                    
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 

  • Hi Giuseppe,

    Check the following articles:

    http://processors.wiki.ti.com/index.php/AM335x_board_bringup_tips

    http://processors.wiki.ti.com/index.php/AM335x_U-Boot_User%27s_Guide#Boot_Modes

    Also the following e2e threads, dealing with problems similar to yours:

    http://e2e.ti.com/support/arm/sitara_arm/f/791/t/308033.aspx?pi301021=1

    http://e2e.ti.com/support/arm/sitara_arm/f/791/t/250198.aspx

    If still having problems with board ID, it is possible to disable the ID check, or hardcode the ID in header. This is described here: http://e2e.ti.com/support/arm/sitara_arm/f/791/t/297989.aspx

    Best Regards,

    Yordan

  • Dear all,
    Whe had some problems with the eeprom. At the moment we have on the board the right eeprom but following
    http://processors.wiki.ti.com/index.php/AM335x_Starter_Kit_ID_Memory_Programming

    whit the normal procedure, when I press "1" the application stops to work. My idea is that there is something really bad on the i2c bus, because if reboot the board and I press "2" for the diagnosis, then I do the i2c eeprom test everythings hang again.

    I've trayed to follow the "manual procedure" deleting SK3358ID.txt but I get

    Failed to open directory.
    Command returned error code FR_NO_FILESYSTEM
    />
    Failed to open directory.
    Command returned error code FR_NO_FILESYSTEM
    />
    Failed to open directory.
    Command returned error code FR_NO_FILESYSTEM
    />
    Failed to open directory.
    Command returned error code FR_NO_FILESYSTEM
    />

    reapeted infinite times.

    So if I press "ESC" nothing happen

    Regards
    Giuseppe