The TI E2E™ design support forums will undergo maintenance from Sept. 28 to Oct. 2. If you need design support during this time, contact your TI representative or open a new support request with our customer support center.

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

CCS/TMDSEVM5517: Can't connect embedded XDS100 JTAG on EVM5517 board to an external C5517 processor

Part Number: TMDSEVM5517
Other Parts Discussed in Thread: TMDSEMU110-U

Tool/software: Code Composer Studio

Hi TI suppoters,

I tried to connect embedded XDS100 JTAG on EVM5517 to an external C5517 processor.

This processor is already supplied power and clock.

I also connected the Reset pin of the processor to the Reset signal (Pin number 2 of JP3) on EVM5517 board.

The boot mode of the processor is set to Zero (Boot from NOR FLASH).

I tried to connect to processor from CCS but below error occurred and can't connect to it.

Therefore, I would like to confirm if I can use embedded XDS100 JTAG on EVM5517 to connect and debug software on an external C5517 processor.

If yes, how can I make a correct connection ?

Thank you and best regards,

  • Hello,

    Nguyen Minh Vu said:
    I tried to connect embedded XDS100 JTAG on EVM5517 to an external C5517 processor.

    I believe the embedded JTAG on the C5517 EVM is an XDS510 class debug probe.

    You are using the correct connection type however.

    What CCS version and Windows versions are you using? Note that the last CCS version to support XDS510 was CCSv8.3.1.

    In any case, your error appears to be a communication error between your PC and the embedded debug probe on the EVM. I would suggest looking at spectrum digital's troubleshooting site:

    http://support.spectrumdigital.com/guides/troubleshooting_guide/

    Thanks

    ki

  • Hi,

    Nguyen Minh Vu said:
    I tried to connect embedded XDS100 JTAG on EVM5517 to an external C5517 processor.

    Let me see if I understand this correctly. Are you trying to connect the built-in Debug Probe of the EVM5517 kit to an external custom board? If so, keep in mind the following details that may prevent a good connection:

    The EVM5517 does not have a XDS100 Debug Probe, but instead a modified version of an old popular XDS510USB. From the title of the error message and the configuration shown at the page below, it seems your target configuration is already properly set. 

    https://software-dl.ti.com/ccs/esd/documents/application_notes/appnote-common_target_configurations.html    

    Although this embedded modified Debug Probe did not allow accessing external devices*, the error message indicates the problem seems to be tied to the USB cable itself - that or something is preventing the board from being properly powered up, thus fooling the CCS device driver into believing the connection was broken. 

    One additional aspect is the electrical connection itself. The EVM5517 does not have a jumper or switch that isolates the output of the embedded Debug Probe from the 5517 device in the board itself. You would need to heavily cut connections and solder wire jumpers to redirect the signals. In this particular aspect, it is more practical to get a low cost Debug Probe such as the TMDSEMU110-U or one of the Third Party XDS100 models available to program and debug your external custom board.

    Hope this helps,

    Rafael

    *The modified version embedded on this board used to prevent any access to external devices - it was intended for development and programming only on the board and could only be used with the CCS free limited license. Since the paid license options do not exist, there is no legal impediment to use it with an external device, but there may still be a physical/logical lock that could prevent it from connecting to a device other than the one present on the board. 

  • Nguyen Minh Vu said:
    I tried to connect embedded XDS100 JTAG on EVM5517 to an external C5517 processor.

    After re-reading your post, I realized that I misunderstood. You are trying to use the embedded JTAG on the EVM to debug another external C5517 target. I don't think this is supported. You will likely need to get another external debug probe. I will confirm and let you know.

    Thanks

    ki 

  • Ki said:
    I will confirm and let you know.

    Thank you Rafael for the confirmation

  • Hi Rafael and Ki!

    Thank for your information!

    Vu.