This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • TI Thinks Resolved

DRA76P: How to destroy ivi surface and release resources.

Part Number: DRA76P

Hi

I ran two qt application using weston ivi shell which create two surfaces but when I killed these process by "kill -9 app_pid", still the surface was there which we can monitor with the help of "LayermanagerControl get surfaces" command. Then I tried to destroy the surface with another command like "LayermanagerControl destroy surface <surface id>" which gave segmentation fault. And again I checked the surface by "LayermanagerControl get surfaces" command but still the surface with same id which I used for destroy was existing.


So, can anyone tell me, how can we destroy the ivi surface properly?

Regards

Mayur

  • Hi Mayur,
    When you say still the surface was there, does it mean display was still showing last displayed image? If yes, this is known issue with ivi-shell.
    Application has to destroy the surface with ivi_surface_destroy() call.
  • In reply to Ramprasad:

    Thanks for reply Ramprasad,

    But I am talking about the result of command "LayermanagerControl get surfaces" which shows all the ivi surfaces created by any application in which the surface id is still coming after process killing and "LayermanagerControl destroy surface <surface_id>" command.

    And we are using qt application in which we are not directly creating any ivi surface, may be dynamically loaded modules are creating ivi surface, so how can we know the the surface id in qt application to destroy it by ivi_surface_destroy() call.

    Thanks & Regards
    Mayur
  • In reply to mayur nikumbh:

    HI Mayur,
    Are you observing this issue for all QT apps with ivi-shell? I tried to reproduce the issue with PSDKLA3.04 but all default QT application in this version don't support ivi-shell. qtWayland used for this version doesn't support ivi-shell

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.