This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • TI Thinks Resolved

RTOS/K2GICE: ICSS_EMAC_BasicExample_iceK2G

Prodigy 120 points

Replies: 13

Views: 244

Part Number: K2GICE

Tool/software: TI-RTOS

Hello,

I try to run the ICSS_EMAC_BasicExample on the K2GICE from CCS 8.3.1 with the Processor-SDK-RTOS-05.03.00.07 and an XDS200. I created successfully the example projects and can launch them on the system. I installed 4 loopback connectors on the PRU-Ethernet ports. However, I cant get the example to run properly. I get the following output on the console:

ICSS_EMAC_testDrvInit: instance: 1, data0RamSize: 0x2000, data1RamSize: 0x2000, sharedDataRamSize: 0x10000, l3OcmcSize: 0x100000
ICSS_EMAC_testDrvInit: instance: 1, data0RamSize: 0x2000, data1RamSize: 0x2000, sharedDataRamSize: 0x10000, l3OcmcSize: 0x100000
ICSS_EMAC_testDrvInit: instance: 2, data0RamSize: 0x2000, data1RamSize: 0x2000, sharedDataRamSize: 0x10000, l3OcmcSize: 0x100000
ICSS_EMAC_testDrvInit: instance: 2, data0RamSize: 0x2000, data1RamSize: 0x2000, sharedDataRamSize: 0x10000, l3OcmcSize: 0x100000
Validate Firmware: Release1: 0x111, Release2: 0x85020007
ICSS_EMAC_testTaskPruss2: ICSS_EMAC_testPgVersion: 0x0
Validate Firmware: Release1: 0x111, Release2: 0x85020007
ICSS_EMAC_testTaskPruss2: LINK IS DOWN, pluggin loopback cable for PRU2 ETH0
ICSS_EMAC_testTaskPruss2: LINK IS DOWN, pluggin loopback cable for PRU2 ETH0
ICSS_EMAC_testTaskPruss2: LINK IS DOWN, pluggin loopback cable for PRU2 ETH0
ICSS_EMAC_testTaskPruss2: LINK IS DOWN, pluggin loopback cable for PRU2 ETH0
ICSS_EMAC_testTaskPruss2: LINK IS DOWN, pluggin loopback cable for PRU2 ETH0
ICSS_EMAC_testTaskPruss2: LINK IS DOWN, pluggin loopback cable for PRU2 ETH0
ICSS_EMAC_testTaskPruss2: LINK IS DOWN, pluggin loopback cable for PRU2 ETH0
ICSS_EMAC_testTaskPruss2: LINK IS DOWN, pluggin loopback cable for PRU2 ETH0
ICSS_EMAC_testTaskPruss2: LINK IS DOWN, pluggin loopback cable for PRU2 ETH0

Can you give me a hint what I am doing wrong?

Thanks a lot for your help,

Bernd

  • Hello,

    in order to verify my ethernet loopback connectors, I tried the test on a TMDSICE3359 - on that board the test works fine after moving the two jumpers next to the phys... But unfortunately, I can't get it to work on the K2GICE...

    Thanks a lot for your help,

    Bernd

  • In reply to Bernd Sprenger:

    Bernd,

    The example is failing on my board as well. I will find out why this is broken....

    Regards,
    Garrett
  • In reply to Garrett Ding:

    Bernd,

    Do you have second board to try? Not sure if it's a hardware issue. The example works as expected in system test and another board I have.

    Regards, Garrett

  • In reply to Garrett Ding:

    Hello Garrett,

    thanks for your reply - unfortunately, I don't have a second board. Is there another test to check the 4 PRU-Ethernet channels I might try?

    Have a nice day - best regards,

    Bernd

  • In reply to Bernd Sprenger:

    Hello Garrett,

    below I added a photo of the the K2G chip and the surrounding PCB showing the revision... Maybe this helps...

    Tanks a lot for your help.

    Have a nice day, best regards,

    Bernd

  • In reply to Bernd Sprenger:

    Hi Bernd,

    Can you try to run the icss emac diag code on your board?

    I am using a REV 1.0B, do you order the board from ti.com?

    Regards,
    Garrett

  • In reply to Garrett Ding:

    Hello Garrett,

    I tried the icss emac diag code and it completes fine:

    PRU ICSS Loopback Test Completed!
    Finished running icssEmac_TEST, result passed!

    I ordered the board on May 15, 2019 from the TI-Store, order-number T00397904.

    Thanks a lot for your help, regards,

    Bernd

  • In reply to Bernd Sprenger:

    Bernd,

    Good to know the diag code passed. I will order a same board as yours to test it out and create a bug report if the ICSS_EMAC_BasicExample_iceK2G also fails. Hope you are able to move forward without the specific example.

    Regards,

    Garrett

  • In reply to Garrett Ding:

    Hello Garrett,

    thanks for your help - hope we find out what is the cause...

    Have a nice weekend,

    Bernd

  • In reply to Bernd Sprenger:

    Hi Bernd,

    I ordered the board, but now out of the office, will continue to investigate when I return to the office in the July.

    Thanks,

    Garrett

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.