This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • Resolved

CCS/PROCESSOR-SDK-AM437X: Profinet build errors

Prodigy 80 points

Replies: 3

Views: 130

Part Number: PROCESSOR-SDK-AM437X

Tool/software: Code Composer Studio

Hello everyone,

i have a AM437x board with the 8 Port IO Link Master TIDA-010016. The IO Link Master is already runnung properly (recocnizing a Devices etc.)

Next i want to run a Profinet IRT Slave on the AM437x IDK Board, i already download the PRU-ICSS-Profinet_Slave_01.00.03.04 and made a seperate project, but if i build the project, there still got errors.

There is a document "PROFINET IRT API" the Index: to procedure to kickoff Profinet firmware:

  1. Initialize EMAC-LLD to work as a switch

  2. Initialize the required tasks and interrupts

  3. Initialize the Profinet Driver, PTCP and Memory (CPM/PPM Buffers and lists) and PRU-ICSS INTC

  4. Load Profinet firmware into PRUs of PRU-ICSS

  5. Initialize the Profinet slave stack

  6. Start firmware

  7. Handle the events as needed - The event/ISR definitions are availale in iRtcDrv.c, these have respective callbacks that can be registered to custom stack APIs

do i need to programm it step by step? or just fix the errors from the builded Project? 

best regarts,

I.T.

  • Hi,

    The person who can help is currently out of office, so feedback will be delayed for a few days. Sorry for the inconvenience.

     

    Best Regards
    Biser
  • In reply to Biser Gatchev-XID:

    Hi I.T.

    It's very likely you are not using the correct PRSDK release v5.1 to build the project. No, you don't need to program it step by step. The steps has been implemented in the demo application.

    http://software-dl.ti.com/processor-sdk-rtos/esd/AM437X/05_01_00_11/index_FDS.html

    Regards,

    Garrett

  • In reply to Garrett Ding:

    Hi Garrett,

    i've solved it, i think the Profinet is running now, if i run the programm one orange LED between the RJ45 Connector is blinking. i haven't test it now though. But i guess it workes, i am still configurateing the Controller witht the profinet Master.

    the problem that i have was, there is two different Folder Path for the [PRU_ICSS_Profinex...] where the profinet_slave project is build and [processor_sdk_rtos_arm_...]. so the compiler coulnd't find some includes files. After i copy and paste the missing files to the right folder path, the compiler works without errors.

    anyway thanks for your answer. 

    Best Regards,

    I.T. 

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.