This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • Answer Suggested

AFE5816, AFE5816EVM Problem with HMC-DAQ GUI?????????

Prodigy 130 points

Replies: 5

Views: 937

Hi Olu,

I am contacting from Chonbuk National University, Korea. We have bought several Ultrasound development board. At the first, I have test AFE5808AEVM with TSW1400 EVM by using HSDC Pro application and AFE5808A GUI. There was no problem. Then, I tried to tested AFE5816 EVM with TSW1400 but there was a problem.

I have a problem with HMC-DAQ GUI with AFE5816 EVM. I do following the AFE5816 EVM User guide but the HMC-DAQ GUI does not run on my PC.

How to solve this problem?

Thank you,

Best Regards,

Enkhbat

  • Hi Enkhbat,

    We have received your inquiry about the issue with the AFE5816EVM and will get back to you soon.

    Regards

    Praveen

    TI makes no warranties and assumes no liability for applications assistance or customer product design. You are fully responsible for all design decisions and engineering with regard to your products, including decisions relating to application of TI products. By providing technical information, TI does not intend to offer or provide engineering services or advice concerning your designs.

  • In reply to Praveen Aroul:

    Hi Enkhbat,

    What version of Windows are you running? Also, please uninstall the HMC-DAQ GUI on the PC, restart it and reinstall the HMC-DAQ version listed here as an Administrator but ensure that the AFE5816EVM is not connected to the PC during installation.

    Afterwards, connect the AFE5816EVM and go to the following installation folder C:\Program Files (x86)\Texas Instruments\HMC-DAQ GUI and run the .exe file as an Administrator.

    If you are still having problems with the GUI after that, make sure both the TSW1400EVM and AFE5816EVM are powered up with individual power supplies rated at least 2A each and send us a picture of your AFE5816EVM.

    Sincerely,

    Olu

  • In reply to Olu Sodipe:

    Hi Olu,

    I am using windows 7.

    I did uninstall HMC-DAQ GUI and restart my PC. Then I downloaded HMC-DAQ GUI from here and installed. After installed the GUI, I restart my PC and run HMC-DAQ GUI as an Administrator but Problem is still appeared. 

    Of course, while I was installing the GUI, AFE5816EVM is not connected to my PC.

    Also, TSW1400EVM and AFE5816EVM are powered up with individual supplies (3A and 2A).

    AFE5816EVM board pictures

    TSW1400EVM and AFE5816EVM pictures

  • In reply to Enkhbat Batbayar71:

    Hi Olu,

    I did install the HSDC Pro and HMC-DAQ GUI on another PC whose OS is windows 7, 64 bit like as my PC. The GUIs working well. The difference between the PC and my PC is CPUs. I do not know why it is not working on my PC.

    Thank you,

    Best Regards,
    Enkhbat

  • In reply to Enkhbat Batbayar71:

    Hi Enkhbat,

    I am not sure why it doesn't work on your system either. But it is good to hear you have the EVM and software up and running on another PC.

    Sincerely,

    Olu

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.