• Resolved

SN74CBTLV3245A: how to use this ibis model on ADS Platform

Prodigy 30 points

Replies: 5

Views: 69

Part Number: SN74CBTLV3245A

 

I need to analyze Signal Integrity of a 20Mhz clock net. In the middle of nets we use switch. I downloaded IBIS model  sn74cbtlv3245a.ibs  from TI. 
I have a questions about how to use this ibis model on ADS platform.

(1)I import this ibis model through IBIS_PIN component on ADS. enable the item: use embedded series model

(2)add TX before sn74cbtlv3245a.ibs, and RX(use 5.23pF cap as the RX) after sn74cbtlv3245a.ibs

(3) run simulation. but it shows Simulation terminated due to error.


Below are my question:

(1) how to use this ibis model on ADS platform?

(2) if this ibis model cannot be used on ADS platform, which simulation tool does it support? 

  • Hi,

    For 1.

    What year of ADS are you using? I am currently using 2019 and my model is showing up differently than yours, please see below:

    It seems the block labeled "ST" in the picture has 2 unconnected pins; while the one in the picture above does not. They might be enable pins/ or other pins that are not supposed to be left floating. 

    For Question 2: ADS can read the IBIS models. 

    Please let me know so we can continue to look into this issue and find a solution.

    Best,

    Parker Dodson

  • In reply to Parker Dodson:

    Hi,

    I use ADS2020. The unconnct pin is the point at die, which is usually used to check the waveform at the die. I disable the Use DieProbe item on IBIS Pin Componnent window, to make the model same as yours. And there is no error. It seem this ibis model shouldn't enable Use DieProbe item.

  • In reply to user5348895:

    Hi,

    I am sending a note to our IBIS model engineers to see if this feature is supported in the ZQN package as you have in the simulation profile; it might not be a supported feature because I am also getting an error message when I try to use die probes. 

    I will hopefully have an answer within the next 24 - 48 hours. 

    Best,

    Parker Dodson

  • In reply to user5348895:

    Hi,

    So we are still looking into this issue. We are having some weird issues pop up such as being able to probe the die at one place, if two die probes are added it errors out still, for some of the other packages in the IBIS model but not in others. There doesn't seem to be any differences in the code - it is looking like our model may not support this feature as it doesn't work reliably when we try to probe the die for any of the packages and we get some strange results. If we find a fix we will let you know, but at this time it is looking like this feature may not be supported by our model. 

    Best,

    Parker Dodson

  • In reply to Parker Dodson:

    hi,

    get it. thanks for your effecitve support. 

    thanks, 

    weiying