This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • Resolved

Installing CCS5.2 under Ubuntu

Prodigy 50 points

Replies: 13

Views: 14877

Hi,

I am trying to install CCS 5.2 (beta)  in Ubuntu for MSP430 microcontrollers following the installation instruction hat comes with the download. However I noticed during installation the "Select Emulators" window does not have the FET Emulator to select as the emulator I wanted.

The installation goes through and I can compile the code; however I cannot flash it to msp430 as it did not find the USB FET driver.

Alternatively I don't see the install_drivers.sh file under install_script/ folder as mentioned in the README_FIRST instruction file.

Am I missing anything in the installation process? Do I have to install the USB FET driver separately? If so where shall I get a driver for Linux which I can try out?

Thanks -Abhijit Das

  • In reply to Francis Zarzour:

    Thank you so much for this excellent post!  I have followed the directions successfully but when I run mspdebug <my_out_file>.out, I get an error "unknown driver".  So I typed mspdebug --help and got this back:

    Available drivers are:
        rf2500
            eZ430-RF2500 devices. Only USB connection is supported.
        olimex
            Olimex MSP-JTAG-TINY.
        olimex-iso
            Olimex MSP-JTAG-ISO.
        sim
            Simulation mode.
        uif
            TI FET430UIF and compatible devices (e.g. eZ430).
        uif-bsl
            TI FET430UIF bootloader.
        flash-bsl
            TI generic flash-based bootloader via RS-232
        gdbc
            GDB client mode
        tilib
            TI MSP430 library

    I created /etc/udev/rules.d/46-TI_launchpad.rules as you described, and changed the &quot; in the post to actual quotes.  Any suggestions?  I feel like I am very close!

  • In reply to John Burgoon:

    O the Embarrassment.  Please ignore the above post.

    I apologize.  I typed mspdebug rf2500 as you clearly instructed and got the interface.  This allowed me to load and run my code successfully on the rf2500.

    This worked for me in CCS 5.2 on Ubuntu 12.04 LTS.

    Many thanks, John

  • In reply to Francis Zarzour:

    Hello,

    These links could help someone in this regard.

    1. http://forum.43oh.com/topic/1419-eclipse-plugin-for-mspdebug-and-msp430-gcc/
    2. http://xpg.dk/projects/msp430/msp430-eclipse/


    --

    Thanks & Regards,

    Vksalian

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.