The TI E2E™ design support forums will undergo maintenance from Sept. 28 to Oct. 2. If you need design support during this time, contact your TI representative or open a new support request with our customer support center.

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

CCS/TMDSEVM5517: Unable to connect to target in realtime mode

Part Number: TMDSEVM5517

Tool/software: Code Composer Studio

I would like to connect to the target in realtime mode, in order to get access to the CIO console when booting from flash. I've seen that, this can be achieved by enabling realtime mode from debug configuration menu. However, when I launch debug in that way, I get the error message "Error connecting to the target: Error 0x80000260/-1131 Fatal Error during: Execution, Initialization, OCS,  Attempt to enter realtime failed" 

I have the suspect that the DSK-EVM onboard USB emulator  does not support realtime mode. Could you please confirm? 

Thanks, 

Aldo Minardo

 

  • Aldo,

    Interesting; the real-time mode on C55x devices should be properly functioning with the XDS510 Debug Probe - however, due to the quarantine I can't be absolutely sure (my boards are at the office).  

    Aldo Minardo said:
    in order to get access to the CIO console when booting from flash.

    I am not sure if you are in the right track, since console I/O functions forcefully halt the target regardless of the real-time mode via a software breakpoint. I would instead insert a forever loop in the beginning of your code that is loaded to RAM, so you would have enough time to connect the debugger, resume the normal operation of the code and start debugging. 

    I recall there used to be a bug that caused the debugger to collapse if the real-time mode was enabled during the start of a debug session, but that was back in CCSv5 or 6 - are you using one of these versions? Unfortunately I couldn't find the exact discussion or bug report.

    If that is something you are doing, could you disable the real-time mode before launching the target? 

    Apart from this, I have no other ideas on what to try. I imagine you are already familiar with the bootloader reference below, right?

    https://www.ti.com/lit/ug/spruhw2/spruhw2.pdf

    Hope this helps,

    Rafael