• TI Thinks Resolved

CC2640R2F: Audio Noise issue

Prodigy 70 points

Replies: 6

Views: 106

Part Number: CC2640R2F

Hi Team,
when we observed more missing frame, the audio quality is very bad. but when we observed less missing frame then audio quality is good. how to resolve this issue. is it from hardware tx power or software?

Found[1] ADD: a4:da:32:06:81:b4
Require ADD: a4:da:32:06:81:b4
Connected
Service Discovery Complete
Sent Start Cmd, initializing encoder
ADPCM Stream Started
audio received : 4 len : 1
Already started stream
Missing frame, PER 3153/55553
Missing frame, PER 3156/55642
Missing frame, PER 3159/55652
Missing frame, PER 3161/55654
Missing frame, PER 3163/55656
Missing frame, PER 3165/55689
Missing frame, PER 3167/55724
Missing frame, PER 3169/55765
Missing frame, PER 3171/55930
Missing frame, PER 3173/55963
Missing frame, PER 3175/55999
Missing frame, PER 3178/56017
Missing frame, PER 3181/56032
Missing frame, PER 3183/56074
Missing frame, PER 3185/56424
Missing frame, PER 3187/56479
Missing frame, PER 3189/56522

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Audio quality is very bad with the above logs.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Initialized
Connected
0xA4DA320681B4
Service Discovery Complete
Sent Start Cmd, initializing encoder
ADPCM Stream Started
audio received : 4 len : 1
Already started stream
Missing frame, PER 50/50
Missing frame, PER 53/878
Missing frame, PER 55/950
Missing frame, PER 57/1611
Missing frame, PER 61/1730
Missing frame, PER 64/1735
Missing frame, PER 67/1740
Missing frame, PER 71/1744
Missing frame, PER 73/1751
Missing frame, PER 75/1781
Missing frame, PER 78/1979
Missing frame, PER 83/2041
Missing frame, PER 85/2669

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Audio quality is good with the above logs.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Regards,
Mayur Shankariya

  • Hi Mayur,
    Could you please advise on your full test setup (SDK version, HW platforms etc.).

    Regards, Joakim

     

  • In reply to J Lindh:

    Thanks for reply Joakim,

    SDK Version :- 2.30.0.28
    HW:- LAUNCHXL_CC2640R2

    We have developed a custom board based on this kit. we are running "central_bidirectional_audio_cc2640r2lp_app" in one board and second side "peripheral_bidirectional_audio_cc2640r2lp_app". Once "central_bidirectional_audio_cc2640r2lp_app" is connected to other peripheral_app, we found that when audio frames missing count are HIGH getting poor audio quality, but when missing frames count is LESS getting good quality of audio. so I want to know, because of what reason we are getting this?

    Regards,
    Mayur Shankariya
  • In reply to Mayur Shankariya:

    Hi Mayur,

    Do I understand you correctly that the central device is connected to more than 1 device? If it is, this reduces the amount of time allocated to the connection and it doesn't have enough time to send all the data.

    If only these 2 devices (central + peripheral) are connected, then it sounds like you may have some problems with the RF performance on your custom board.

    You don't describe HOW you get LESS vs HIGH missing frames though, is it easy to make it miss either few or many packets? If so, what do you do in order to make it better or worse?

    Best regards,
    Aslak

    --
    PS. Thank you for clicking  Verify Answer below if this answered your question!

  • In reply to Aslak N.:

    Thanks for reply Aslak,

    Only these 2 devices (central + peripheral) are connected.

    How can we improve RF performance?

    In 3-5 attempts, we observed 1 time HIGH missing frames.

    Regards,
    Mayur Shankariya
  • In reply to Mayur Shankariya:

    If all you have done is port the application so it works on your board, and you do not see this issue on the TI hardware kit, then it is either unfortunate interference from wifi or similar, or your antenna design/layout is less than optimal.

    Please see the FAQ at e2e.ti.com/.../770223 and the bottom link to HW Bring Up and Design Considerations.

    Best regards,
    Aslak

    --
    PS. Thank you for clicking  Verify Answer below if this answered your question!

  • In reply to Aslak N.:

    Thanks for reply aslak.

    The issue is still seen. It's not a hardware issue, it captures randomly. Sometimes in a day. When issue is reproduced, we reboot the central and peripheral devices, audio works properly.

    Best regards,
    Mayur shankariya