This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • Resolved

[Solved] How to fix orphaned toolchain in CCS v5.5 Tool Chain Editor, and "make" not found in PATH ?

Intellectual 885 points

Replies: 1

Views: 3612

The CCS V5.5 Tool Chain Editor page displays the following messages in red color under Current toolchain: TI Build Tools

  • "Orphaned toolchain com.ti.ccstudio.buildDefinitions.TMS470_4.9.exe.DebugToolchain.1531819188 (TI Build Tools)"
  • "Orphaned builder com.ti.ccstudio.buildDefinitions.TMS470_4.9.exe.builderDebug.1982742727 (GNU Make)"

This problem occurred after checking out a CCS v5.4 project from subversion into a new install of CCS v5.4.  The Used tools list was blank so I added ARM Compiler and ARM Linker without fixing the red error.

  • Project->Properties
  • Check Show advanced settings link at bottom-left
  • C/C++ Build->Tool Chain Editor

My end objective is to fix a build environment problem that is preventing me from building

10:17:19 **** Incremental Build of configuration Debug for project selfTest ****

make all

Cannot run program "make": Launching failed

Error: Program "make" not found in PATH

PATH=[C:/ti/ccsv5/eclipse/jre/bin/client;C:/ti/ccsv5/eclipse/jre/bin;C:/ti/ccsv5/eclipse/jre/lib/i386;C:\Python27\;C:\Python27\Scripts;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\TortoiseSVN\bin;c:\Program Files (x86)\Microsoft SQL Server\100\Tools\Binn\;c:\Program Files\Microsoft SQL Server\100\Tools\Binn\;c:\Program Files\Microsoft SQL Server\100\DTS\Binn\;C:\Program Files\Microsoft\Web Platform Installer\;C:\Program Files (x86)\Microsoft ASP.NET\ASP.NET Web Pages\v1.0\;C:\Program Files (x86)\Windows Kits\8.0\Windows Performance Toolkit\;C:\Program Files\Microsoft SQL Server\110\Tools\Binn\;C:\Program Files (x86)\OpenSSH\bin;C:\Program Files (x86)\VisualSVN Server\bin;C:\Program Files (x86)\QuickTime\QTSystem\;%APPDATA%\Python\Scripts;C:\ti\ccsv5\eclipse;]

10:17:19 Build Finished (took 39ms)

All tips and suggestions are much appreciated.

-Ed

  • Solved.  I updated compiler version and changed Build Command to use default.

    Error: Program "make" not found in PATH

    This may be needed when checking out an old project into a newer version of CCS. The problem is easily fixed, see #Upgrading Compiler Version

    Upgrading Compiler Version

    1. Select project
    2. Right-mouse click project, select Refactor->Upgrade Compiler Version…
    3. The latest compiler should be selected, for example TI v5.13
    4. [X] Apply to all build configurations ( I assume this means debug, build, etc )

    If still having make problems, check the Build Command

    1. Go to project Properties->C/C++ Build
    2. Under Builder Settings tab, Builder section:
    3. Check [X] Use default build command
    Build command: ${CCS_UTILS_DIR}/bin/gmake
    

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.