This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.

  • Resolved

DLP3000: problem with projector calibration

Intellectual 385 points

Replies: 22

Views: 664

Part Number: DLP3000

Hi,

Need help with projector calibration part/ When I run DLP_LightCrafter_3D_Scan_Application.exe , executed options 1,3 and 4 successfully. When I run option 5 i.e calibrate system, I don't see any checkerboard been projected by projector. And images which get created i.e. from lcr3000_sequence_images_10.bmp to lcr3000_sequence_images_21.bmp are complete black images. PFA screenshots.

Note: I am not using point grey camera. I am using OpenCV compatible webcam. I can calibrate camera and also I do get camera calibration parameters. thanks in advance

  • My problem is similar to the video in this discussion
    e2e.ti.com/.../627144
    I have tried whatever suggested in that post but didn't resolve my problem. Without projector calibration I can't proceed ahead too. Please help
    Thank You
  • In reply to Shravani Erukala:

    Hello Shravani,

    Sorry you are running into issues. I am curious if you have access to a PointGrey camera or a Windows 7 operating system? Most of the development for this SDK was done using the PointGrey camera and Windows 7. This would be a useful step to see if the issue is related to one of these two items as opposed to something else.

    Thanks,
    Kyle
  • In reply to Kyle Rakos:

    Hi Shravani,

    Hope you are following the instructions provided in this document http://www.ti.com/lit/ug/tidu985a/tidu985a.pdf 

    Also for Webcam type system, please note you need to edit the config.txt in the application, look at page #26, Figure 3-1, camera_type = 0. Also when you run the step #3, camera calibration, you must see window with actual camera live feed appearing, if not then you must look at adjusting the camera settings exposure etc.. so that you can see clear video.

    Regards,

    Sanjeev

    If a post answers your question, please click on "Verify Answer" button

  • In reply to Kyle Rakos:

    Hi Kyle,

    Thanks for your reply. Unfortunately I do not have access to point grey camera and I am using Windows 10 operating system

  • In reply to Sanjeev:

    Hi Sanjeev,

    Yes, I am following the instructions provided in that document. I am getting the live feed- you can see that in the screenshots I have attached earlier query.I have made those changes you have suggested earlier itself(guide suggests so) else I wouldn't get live feed at all. This is the error message I receive while performing 'calibrate system'.  And the reasons listed here are not a problem because I have checked them and there is no glare , and all other conditions are satisfied... yet I don't understand why I am getting this error message. Also I made sure the feed that appears is almost similar to the pic that is showed in user guide, yet for some reasons it doesn't accept the pic and hence I can't proceed further. Please suggest accordingly

  • In reply to Shravani Erukala:

    Also I don't understand the generation of those 12 black images. Can you describe regarding them?
    Thank You
  • In reply to Shravani Erukala:

    In the live preview window are you not seeing printed checkerboard pattern?
    Regards,
    Sanjeev

    If a post answers your question, please click on "Verify Answer" button

  • In reply to Sanjeev:

    I can see checkerboard pattern projection but its not been captured and I get that error message.
  • In reply to Shravani Erukala:

    Hi ,
    By changing the position of camera - basically placed it as in the guide i.e vertically above projector, I can now capture the projected checkerboard in system calibration but the hit rate is too low- out of 10 trials 1 or 2 captured successfully. Please can you explain me the importance of those 12 black images.
    Thank You
  • In reply to Shravani Erukala:

    Hi Shravani,

    In your shown picture there is someother unwanted portion of chess board is appearing, make sure this is not there and try again.

    Regards,

    Sanjeev

    If a post answers your question, please click on "Verify Answer" button

This thread has been locked.

If you have a related question, please click the "Ask a related question" button in the top right corner. The newly created question will be automatically linked to this question.